Rămâi conectat

Actualitate

COD GALBEN de ninsori în județul Alba și alte 11 județe din țară. Zăpada a pus stăpânire pe regiunile montane

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de ninsori în județul Alba și alte 11 județe din țară. Zăpada a pus stăpânire pe regiunile montane

Utilajele intervin în forță în stațiune Rânca din județul Gorj. Stratul de zăpadă depășește 60 de centimetri după ninsorile de joi noapte. Este cod galben de ninsori și viscol puternic în Carpaţii Meridionali.

La această oră, în 12 judeţe din România, printre care și Alba – zonele înalte – este cod galben de ninsori şi viscol. La Rânca a nins serios, motiv pentru care drumarii intervin pentru deszăpezire.

Angajații Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu acționează, şi la această oră, pentru deszăpezirea DN 67C Transalpina, în zona Novaci – Rânca, unde drumul este acoperit de un strat de zăpadă, potrivit  romaniatv.net.

Iarna a început în forță anul acesta, încă din primele zile ale lui decembrie, iar zăpada a pus stăpânire pe regiunile montane din județul Alba. A nins consistent la Arieșeni și în Munții Șureanu, iar zăpada proaspăt depusă a creat adevărate peisaje de basm. Stratul de zăpadă a devenit consistent pe pârtiile de la Arieșeni și Șureanu în această perioadă, astfel că se anunță un sezon propice pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori şi viscol la munte şi strat consistent de zăpadă. Alerta meteo este valabilă până mâine dimineață, 14 decembrie, când la altitudini de peste 1700 m, va ninge şi vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…80 km/h. Ninsoarea va fi viscolitã şi vizibilitatea va scãdea semnificativ în zonele înalte din Alba și alte 11 județe.

Participanţilor la trafic sunt sfătuiți să  reducă pe cât posibil viteza de deplasare pe un carosabil care nu este uscat, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic și să nu efectueze depăşiri riscante. În situaţia în care se deplasează pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, să aibă autoturismul echipat cu pneuri corespunzătoare.

sursa: observator.ro, radiounirea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea