COD GALBEN de caniculă azi, în județul Alba. Zona joasă se va confrunta cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius

Județul Alba se află azi sub atenționare cod galben de caniculă, după cum transmite Administrația Națională de Meteorologie, care a emis o atenționare cod galben de caniculă pentru mai multe zone ale țării. Mai exact, în zona joasă a județului nostru se vor semnala, în cursul zilei de azi, temperaturi care vor depăși pragul de 35 de grade Celsius, iar indicele de confort termic (ITU) va putea depăși pragul critic de 80 de unități.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilei de marți (13 august) în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

ELIT

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate până spre 37…38 de grade azi (13 august) în vest, nord-vest și local în sud. Pe arii restrânse, nopţile vor fi tropicale (temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade).

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...