Clienții unui mare lanț de supermarketuri din România, care reciclează sticle, PET-uri și doze, primesc bonuri de discount la cumpărături

Reprezentanții Kaufland au anunțat, joi, că clienții care vor depune sticle, PET-uri şi doze de aluminiu în containerele specializate ce s-au montat la unităţile retailerului vor primi cupoane de reducere la produsele pe care le selectează, iar discount-ul diferă de la un produs la altul.

În această săptămână şi săptămâna viitoare, pentru cinci ambalaje introduse în automatul de reciclare, clienţii vor primi un cupon de 15% reducere la produsele Bergenbier.

Cupoanele de reducere se eliberează la un minim de 5 articole introduse şi multiplu de 5, care pot fi utilizate în magazin.

Automatele de reciclare acceptă trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă şi doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru), aceste containere fiind complet tehnologizate cu o capacitate de procesare a ambalajelor de până la 60 de recipiente pe minut, potrivit Mediafax.

„Clienţii pot introduce recipientele într-o ordine aleatorie în aparat, iar acesta le identifică, le sorteză automat şi le direcţionează în pubela alocată fiecărui tip de material. Imediat ce clienţii depun ambalajul în automat, acesta scanează materialul şi eliberează cuponul. Aparatele sunt dotate cu senzori de măsurare a gradului de umplere, senzori de mişcare, camere de supraveghere şi linie de sortare. La fiecare cinci ambalaje depuse, indiferent de tipul lor, aparatul va elibera automat un cupon de discount la achiziţionarea unor produse selectate în acest sens”, au precizat iniţiatorii proiectului.

În prezent, containerele de reciclare sunt instalate în parcările magazinelor Kaufland din Bucureşti, din cartierele Basarab (bdul Orhideelor, nr. 46), Pantelimon (şos. Pantelimon) şi Militari (str. Valea Cascadelor), urmând ca proiectul să fie extins în întreaga reţea naţională.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

un cetatean 26 martie 2018 at 11:39

In tarile civilizate, cetatenii sunt obligati sa sorteze gunoiul de acasa, nu li se ridica pubela, daca se observa ca sunt recipiente de sticla/plastic/metal in pubela de gunoi menajer, daca situatia se repeta primesc si amenda. A devenit o obisnuita sa mearga cu stilclele de plastic sau dozele de aluminiu la supermarket si se le transforme in bon valoric prin care se poate cumpara orice din supermarket nu doar reducere de 15 % la bere. La noi se colecteaza totul la gramada si peste tot gasim urme ale gradului de civilizatie al tarii noastre in apele raurilor, prin padure, prin parcuri, pe strada, etc.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...