Clement Negruț, vicepreședinte PMP: Primarii liberali din Ardeal vor să fie ”mai catolici decât Papa” și propun impozitarea Bisericii și a Armatei

Primarii liberali din Ardeal vor să fie ”mai catolici decât Papa” și propun impozitarea Bisericii și a Armatei. Spuma baronetului PNL, formată din triunghiul Hava-Falcă –Bolojan, consideră că ”de la Sfântul Petru în jos, toți trebuie să plătească impozit”.

Toate bune și frumoase, chiar există în societate o asemenea dezbatere ca bisericile din România să achite taxe și impozite ( nu înțelegem de ce Armata este băgată în aceeași oală). Am înțeles, chiar și soldații care luptă în Afganistan și se întorc în țară fără o mână sau un picior, trebuie și ei să contribuie la bugetul de stat. Poate ne propun ca și veteranii din al doilea război mondial, văduvele și invalizii, victimele regimului comunist, să plătească și ei că, vezi Doamne, nu sunt mai presus de Sfântul Petru. Dacă trăia, Corneliu Coposu trebuia să-și aducă contribuția la buget!

Dar, oare, chiar toți suntem egali în fața legii? Acești satrapi locali, care controlează tot ce mișcă în județul lor, care și-au creat propriile structuri politico-financiare, care s-au îmbogățit în propriile lor mandate de primar, vor să-i pună acum, la plată, pe preoți și soldați. Acești baroni locali care și-au dat mâna cu PSD pentru a le tripla salariile, în timp ce mediul privat este sufocat de taxe și impozite.

Acești aristocrați de Ardeal care și-au pus proprii parlamentari să voteze noul Cod Administrativ pentru că introducea pensii speciale pentru primari și șef de consilii județene. Acești liberali ”pur-sânge” care au făcut presiuni fantastice și chiar au șantajat conducerea partidului să voteze în Parlament pensii de lux pentru ei și pentru prietenii lor. Ei, care s-au luptat pentru privilegiile lor, dar cer celorlalți să plătească, poate se cred mai presus de Sfântul Petru. Poate se cred mici Dumnezei. Deoarece, mai sus de Sfântul Petru nu este decât Dumnezeu.

Vicepreședinte PMP
Clement Negruț

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

zoro 25 iulie 2018 at 11:59

Biserica trebuie sa plateasca inpozite si trebuie interzisa finantarea de la bugetele locale a bisericilor!!!!!!!

pensionistu` ne-ferice 25 iulie 2018 at 19:58

Mai degraba impozitati absolut toate “pensiile speciale” cu 99 % ceea ce depaseste valoarea a (sa zicem !! ) max. 5 puncte de pensie !

Codru 25 iulie 2018 at 20:33

Corect si la subiect. Să ne vedem bârnă din proprii ochi si apoi paiul din ochiul aproapelui
Doamne ajuta!

Legea cultelor nr.489/2006 25 iulie 2018 at 23:05

Statul român recunoaște cultelor rolul spiritual, educațional, social-caritabil, cultural și de parteneriat social, precum și statutul lor de factori ai păcii sociale. Statul român recunoaște rolul important al Bisericii Ortodoxe Române și al celorlalte biserici și culte recunoscute în istoria națională a României și în viața societății românești.Cultele recunoscute pot beneficia, la cerere, de sprijin material din partea statului, pentru cheltuielile privind funcționarea unităților de cult, pentru reparații și construcții noi, în raport cu numărul credincioșilor, conform ultimului recensământ, și cu nevoile reale. Statul sprijină activitatea cultelor recunoscute și în calitate de furnizori de servicii sociale.

Codru 26 iulie 2018 at 7:33

Apropo,si celelalte culte religioase, celelalte biserici sunt in aceeasi situație

ciclop 26 iulie 2018 at 16:05

oare nu suntem egali in fata legii!!! unii sunt mai egali decat altii!!! toti trebuie sa platim aceleasi taxe si impozite .

@ciclop 26 iulie 2018 at 23:17

Preotii si personalul auxiliar al cultelor recunoscute platesc impozite pe salarii ca oricare angajat din Romania. Biserica Ortodoxa Romana a cerut in repetate randuri sa i se restituie doar proprietatile confiscate de comunisti pt ca astfel sa renunte la ajutorul financiar dat de stat, inclusiv la scutirea de impozite de care beneficiaza in activitatile economice specifice cultului. Nici un guvern de dupa ’89 n-a vrut sa accepte acest lucru. De ce oare?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...