Clement Negruţ: TREBUIE SĂ DECIDEŢI: Votaţi pentru TRECUT, sau pentru VIITOR?!
Este firesc ca mediul de afaceri şi toţi cetăţenii, inclusiv cei din Sebeş sau Blaj, să stea cu ochii pe noi, oamenii politici, de la care aşteaptă măsuri legislative şi acţiuni care să determine ieşirea ţării din recesiune şi reluarea drumului spre prosperitatea generală. Vorbim de ani şi ani de necesitatea reformelor în economie – singura soluţie pentru dinamizarea acesteia – dar viziunea diferită a partidelor care au guvernat ţara, îndeosebi a celor exacerbat populiste, a întârziat nepermis rezultatele aşteptate. Economia a ajuns într-un stadiu de stagnare tocmai pentru că reformele, accelerate la un moment dat în guvernarea PDL, nu s-au terminat, pentru că nu s-au făcut toate ajustările structurale. Ce a realizat USL de când a venit la putere? Presa a relatat că în primele 100 de zile de guvernare USL, premierul Victor Ponta – preocupat doar de suspendarea preşedintelui Băsescu – a făcut doar o vizită la o companie şi a avut două întâlniri cu oamenii de afaceri. A participat în schimb la 19 emisiuni televizate şi a înlocuit 500 de oameni în ministere şi agenţii. Rezultatul – nici o măsură cu impact imediat pentru combaterea secetei, fondurile europene au fost blocate cu grave repercusiuni asupra economiei, îndeosebi asupra infrastructurii practic abandonată, leul s-a prăbuşit, preţurile produselor alimentare şi ale energiei au luat-o razna.
Ce exemplu de nepricepere şi iresponsabilitate politică este mai semnificativ decât faptul că la ultimele două rectificări bugetare Guvernul a luat sumele care cofinanţau Autostrada Orăştie – Sebeş şi le-a mutat la centura Tg. Jiu şi pentru noul proiect de autostradă care să traverseze judeţele Gorj şi Teleorman? Adică fieful electoral al lui Victor Ponta şi Crin Antonescu? Cum este posibil să subordonezi interesul naţional celui personal? Pentru că abandonarea, exclusiv în interes electoral, a lucrărilor la Coridorul IV Paneuropean, care leagă România de Vestul Europei, asta înseamnă. Autostrada Orăştie – Sebeş cu o CENTURĂ-NOD spre viitoarea Autostradă Timişoara – Iaşi, care să lege Sebeş de Alba Iulia, Ocna Mureş şi viitoarea Centură Blaj ar impulsiona puternic economia zonei. Autostrăzile înseamnă investitori, obiective economice noi, deci locuri de muncă suplimentare. Acesta este principalul meu obiectiv politic pentru Alba.
Oamenii de afaceri doresc ca politicienii să înţeleagă cumulul de greşeli făcute în ultimii 14 ani, pentru că România este total diferită faţă de acel timp. Salariul mediu net a crescut de 3,5 ori în acest interval dar productivitatea muncii a rămas în urmă. Aici trebuie intervenit pentru că cei doi indicatori sunt interdependenţi. Este nevoie disperată de stabilitate economică, legislativă şi chiar politică deoarece numai acestea pot asigura echilibrul activităţii economice. România are nevoie de investiţii, iată de ce absorbţia fondurilor europene devine primordială. Cei care zic că reinventează românismul, naţionalismul şi “statul să nu mai stea sub fustele dnei Merkel” (susţinere impardonabilă a europarlamentarului liberal Norica Nicolai) nu ştiu ce vorbesc. Când a semnat tratatul de aderare la UE, România şi-a asumat nişte responsabilităţi derivate din legislaţia europeană, care trebuie respectate. Citim programul de guvernare al USL şi observăm că este evitat termenul de capitalist, nu se face nici o referire la spiritul antreprenorial iar acest fapt trebuie să îngrijoreze pe toată lumea. Criza a dus aproape la dispariţia clasei medii – osatura oricărei economii de piaţă dezvoltate – îngroşând proletariatul. Puterea de cumpărare a populaţiei este în continuă scădere din momentul când USL a preluat puterea. Aceste lucruri trebuie să le vedem, să le înţelegem şi să luăm măsuri de îndreptare. Este greşit să credem că doar agricultura şi serviciile vor scoate România la liman. Nu trebuie neglijate noile tehnologii energetice şi industria pentru că aici pot fi găsite elementele-cheie de salvare şi dezvoltare.
Este foarte clar că electoratul trebuie să aleagă la 9 decembrie între stagnare, nepricepere sau indiferenţă şi dinamism, implicare, responsabilitate; trebuie să decidă dacă votează pentru TRECUT sau pentru VIITOR.
Clement Negruţ, deputat
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Alegeri prezidenţiale 2024: Acte necesare la secția de vot și reguli în cabina de votare
Alegeri prezidenţiale 2024: Acte necesare la secția de vot și reguli în cabina de votare Peste doar câteva zile, circa 19 milioane de români cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a-și alege președintele. Cele două tururi de alegeri prezidențiale se vor desfășura pe 24 noiembrie și 8 decembrie. De asemenea, pe data […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate22 de ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentariio zi ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentariio oră ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată