Rămâi conectat

Politică Administrație

Clement Negruț, PMP Alba: ”Autostrada plutitoare”

Publicat

în

Acum o lună abordam pentru a nu știu câta oară subiectul autostrăzilor din România iar astăzi o fac din nou pentru că ceea ce se întâmplă cu Lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu este de domeniul științifico-fantasticului. Ne amintim de ianugurarea acestui drum făcută în grabă, de către ministrul de atunci al Transporturilor Ioan Rus, cu scopul de a mai șlefui puțin imaginea lui Victor Viorel, aflat și el în zonă. Iată însă cât de scump plătim acum acum prețul acelei presiuni politice de a inaugura un lot de autostradă.

Clement Negrut01Aflu zilele acestea din presă că Direcția de Calitate din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România ar fi constatat abateri în privința respectării proiectului de execuție și a dispus demolarea și refacerea secțiunii km 60 + 600 al Lotului 3. Mai româneşte spus să înţeleagă toată lumea, autostrada pluteşte nu în aer ci pe apă. În 10 metri de la cota 0 a autostrăzii s-a găsit o ,, pernă ,, de apă care face ca instabilitatea terenului să fie foarte mare. Oameni buni! Autostrada a fost demolată înainte să ajungă la presă informația că CNADNR-ul vrea să o radă de tot. Atât de ,,superficiale” au fost fisurile și atât de ,,mici” problemele cu lotul acesta, după cum declarau oficialii la apariția primelor semne, încât acum au trebuit să demoleze o bună bucată din autostradă. Așa ceva numai sub guvernarea Ponta se putea întâmpla.

Ne amintim că reprezentanții CNADNR spuneau la începutul lui septembrie că numai o lună și jumătate va sta închis acest sector de drum, iată că deja se adeveresc cele mai pesimiste prognoze și cine știe când vom mai vedea acest drum reparat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bătaie de joc din partea instituțiilor statului implicate în acest proiect, bătaie de joc și din partea executantului. Valoarea contractului pentru acest tronson este de 182,9 milioane de euro. Cine achită nota de plată pentru toată această bătaie de joc? Noi. Da, nota de plată se va împărți la toți cetățenii țării. De fapt deja plătim prin timpul și carburantul consumat în plus din cauza ocolului pe care îl facem toți cei care circulăm între Sibiu și Sebeș. De asemenea plătim indecizia, incompetența de ambele părți – stat și executant – și o legislașie deficitară.

Victor Viorel Ponta ne-a băgat pe gât acciza la carburanți ca să facă șosele și autostrăzi dar iată că sub guvernarea lui kilometri de autostradă scad în loc să crească.

Avem un guvern care încă din anul 2012 a început să demoleze, a început cu statul de drept şi acum demolează autostrăzi.

Preşedinte PMP Alba, deputat Clement Negruţ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare