Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Clement Negruț, PMP Alba: ”Autostrada plutitoare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acum o lună abordam pentru a nu știu câta oară subiectul autostrăzilor din România iar astăzi o fac din nou pentru că ceea ce se întâmplă cu Lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu este de domeniul științifico-fantasticului. Ne amintim de ianugurarea acestui drum făcută în grabă, de către ministrul de atunci al Transporturilor Ioan Rus, cu scopul de a mai șlefui puțin imaginea lui Victor Viorel, aflat și el în zonă. Iată însă cât de scump plătim acum acum prețul acelei presiuni politice de a inaugura un lot de autostradă.

Clement Negrut01Aflu zilele acestea din presă că Direcția de Calitate din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România ar fi constatat abateri în privința respectării proiectului de execuție și a dispus demolarea și refacerea secțiunii km 60 + 600 al Lotului 3. Mai româneşte spus să înţeleagă toată lumea, autostrada pluteşte nu în aer ci pe apă. În 10 metri de la cota 0 a autostrăzii s-a găsit o ,, pernă ,, de apă care face ca instabilitatea terenului să fie foarte mare. Oameni buni! Autostrada a fost demolată înainte să ajungă la presă informația că CNADNR-ul vrea să o radă de tot. Atât de ,,superficiale” au fost fisurile și atât de ,,mici” problemele cu lotul acesta, după cum declarau oficialii la apariția primelor semne, încât acum au trebuit să demoleze o bună bucată din autostradă. Așa ceva numai sub guvernarea Ponta se putea întâmpla.

Ne amintim că reprezentanții CNADNR spuneau la începutul lui septembrie că numai o lună și jumătate va sta închis acest sector de drum, iată că deja se adeveresc cele mai pesimiste prognoze și cine știe când vom mai vedea acest drum reparat.

Bătaie de joc din partea instituțiilor statului implicate în acest proiect, bătaie de joc și din partea executantului. Valoarea contractului pentru acest tronson este de 182,9 milioane de euro. Cine achită nota de plată pentru toată această bătaie de joc? Noi. Da, nota de plată se va împărți la toți cetățenii țării. De fapt deja plătim prin timpul și carburantul consumat în plus din cauza ocolului pe care îl facem toți cei care circulăm între Sibiu și Sebeș. De asemenea plătim indecizia, incompetența de ambele părți – stat și executant – și o legislașie deficitară.

Victor Viorel Ponta ne-a băgat pe gât acciza la carburanți ca să facă șosele și autostrăzi dar iată că sub guvernarea lui kilometri de autostradă scad în loc să crească.

Avem un guvern care încă din anul 2012 a început să demoleze, a început cu statul de drept şi acum demolează autostrăzi.

Preşedinte PMP Alba, deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea