Rămâi conectat

Politică Administrație

Clement Negruț, despre numirea lui Gabriel Oprea premier interimar: Oare nu mai are PSD-ul oameni capabili?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se spune că atunci când o corabie se se cufundă, toate vieţuitoarele încearcă să se salveze de la cele mai mici până la comandant. Regula spune însă că un comandant adevărat este ultimul care părăseşte corabia. Am asemănat PSD-ul cu un vas care e părăsit în acest moment de căpitan şi e secat din punct de vedere al resursei umane. Pacientul Victor Viorel Ponta şi-a luat scutirea medicală şi le-a lăsat pe toate baltă, susține deputatul Clement Negruț.

Clement Negrut03Avem un premier al României care a ales să părăsească ţara într-un moment delicat pentru el când justiţia îi cerea o întrevedere. Înainte de a ne pune câteva întrebări la care trebuie să răspundă Victor Viorel Ponta am văzut cum printr-un mesaj pe o reţea de socializare propune în fruntea guvernului un reprezentant al altui partid pe domnul general Oprea, acest călcâi al lui Ahile a interesului naţional. Bineînţeles comanda este executată de blândul şi tăcutul preşedintele Iohannis care îl unge premier interimar pe general. Oare nu mai are PSD-ul oameni capabili? Sau interesul naţional l-a împuns atat de tare in genunchi pe Ponta încât a tăcut si a propus?

Deranjul este atât de mare, însă în PSD datorită avansării generalului Oprea în funcţia de premier interimar, drept pentru care şi-au arătat nemulţumirea în Parlament prin boicotarea votului pe Strategia Naţională de Apărare, culmea, strategie lăudată şi susţinută de însuşi premierul interimar al guvernului PSD.

Este evident faptul că pe domnul Victor Viorel  Ponta îl vor aştepta zile grele la revenirea în ţară, atunci când va trebui să dea socoteală propriului partid. Dar până atunci se poate întâmpla ca interesul naţional să-l săgeteze din ce în ce mai tare pe domnul general Oprea încât domnul Ponta să rămână fără obiectul muncii.

Dar până atunci Victor Ponta nefiind un cetăţean oarecare, ci premierul României, trebuie să clarifice câteva lucruri:

– Nu este clar de ce Victor Ponta a plecat în Turcia,  exact în ziua în care trebuia să se prezinte la DNA, pentru a-i fi prezentate acuzaţiile din dosar şi a fi începută urmărirea penală împotriva sa.

– De ce a stat România, 3 zile, (20,21, 22 iunie), fără premier, competent să ia decizii în situaţiile excepţionale care ar fi intervenit?

– De ce abia acum 4 zile a apărut un comunicat oficial al Guvernului, după o săptămână în care Victor Ponta dispăruse, pur şi simplu din ţară? Pentru premierul unei ţări, comunicarea pe reţele de socializare, fără garanţia că este autentică, nu poate fi acceptabilă.

– Nu este prima oară când Victor Ponta se ascunde de justiţie. Ne amintim cum şi-a mutat biroul la Ministerul Apărării Naţionale, în plin scandal Duicu, de frica de a nu fi implicat şi acuzat în dosarul respectiv.

– Existau probleme arzătoare pe ordinea de zi a Guvernului, pe care Victor Ponta le pasează unui subaltern, vicepremierul Gabriel Oprea.

Laţul se strânge tot mai mult pentru Victor Viorel Ponta şi niciun certificat medical nu-l va putea scăpa. PSD pluteşte in derivă iar prietenul Sebastian Ghiţă e încolţit. Tot spectacolul acesta are loc însă pe fondul unor probleme de interes naţional ce au nevoie de o abordare serioasă. Putem vedea clar ce s-a întâmplat cu votul referitor la proiectul de hotărâre privind Strategia Naţională de Apărare, când PMP a salvat situaţia.

Partidul Mişcarea Populara condiseră că dincolo de orice joc politic de orice tertip de a ocoli justiţia, un premier al României trebuie să fie demn si responsabil, dar aceste calităţi nu le are domnul Victor Viorel Ponta iar pentru domnia sa mai exista o singura varianta – DEMISIA.  (V.N.)

Preşedinte PMP Alba, deputat Clement Negruț 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea