Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Claudiu Răcuci (PNL) propune ca pe şantiere să se lucreze 24 de ore şi 7 zile pe săptămână

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Claudiu Răcuci (PNL): Voi propune un pachet legislativ pentru urgentarea lucrărilor de infrastructură

Deputatul PNL Claudiu Răcuci anunţă că lucrează în prezent la un pachet de măsuri legislative care vor scurta termenele de execuţie ale proiectelor de infrastructură din România, vor sprijini micile firme româneşti şi vor facilita utilizarea fondurilor europene: „Legislaţia actuală este vinovată pentru ritmul lent al executării lucrărilor de infrastructură din ţara noastră. Nu ştiu cine a făcut-o aşa, căci parcă şi-a dorit să nu avem drumuri, poduri şi căi ferate.

Degeaba ne comparăm cu statele dezvoltate, în condiţiile în care în România legile sunt de slabă calitate, încâlcite şi favorizează pe cel care nu lucrează, şi îl sugrumă pe cel de bună-credinţă. Încă de acum doi ani am depus în Parlament un set de măsuri care vor conduce la o mai bună legis­laţie în domeniul achiziţiilor publice, astfel încât cei care câştigă licitaţiile să nu mai plimbe utilajele de la o licitaţie la alta, ci vor fi obligaţi să-şi demonstreze capacitatea tehnică pentru fiecare lucrare în parte.

Tot cu acel prilej am propus ca pe şantiere să se lucreze 24 de ore şi 7 zile pe săptămână. Deşi PSD s-a opus cu toată forţa acestui proiect, am aflat recent că aceştia sunt pe punctul de a da proiectului meu un vot favorabil, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Ar fi bine ca acele măsuri să fie adoptate, pentru că termenele de execuţie ar scădea la jumătate. Pentru acest motiv sunt stimulat să elaborez acum un alt pachet legislativ care să garanteze faptul că plăţile către subcontractori și contractorii care lucrează bine și termină lucrările în termene, se fac la timp. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea