Claudiu Răcuci: ”Factura moţiunii de cenzură a PSD – peste 2 miliarde de euro pierdute de mediul de afaceri numai într-o singură săptămână”

Deputatul PNL Claudiu Răcuci taxează în termeni duri iresponsabilitatea liderului PSD Liviu Dragnea, autorul de drept al crizei politice din această lună, şi afirmă că, urmare a moţiunii de cenzură a PSD împotriva PSD, costurile economice sunt uriaşe, iar ele vor fi plătite de majoritatea românilor, în mod special, de agenţii economici:

„S-a văzut cu ochiul liber modul în care a explodat cursul de schimb al monedei europene în numai două zile de la declanşarea crizei, la cea mai înaltă cotaţie din ultimii 5 ani. De aproape zece ani, moneda naţională nu mai era sensibilă la ceea ce se întâmpla în viaţa politică. De data aceasta, amploarea crizei politice şi neîncrederea generată de guvernarea PSD a zguduit şi leul. Efectele negative au fost pe toată linia şi pentru toţi românii! Rate bancare mai mari, chirii mai scumpe, case şi maşini la preţuri mai mari şi produse de import cu preţ mai mare. Credeţi că i-a păsat cuiva din PSD despre toate acestea? Vă asigur că nu i-a păsat nici unuia şi nici un moment.

Despre efectele resimţite de întreprinzători, ce să mai vorbim! Sute de contracte s-au dus pe apa sâmbetei, altele au fost modificate nefavorabil pentru toate părţile, investiţii importante au fost amânate, costuri de producţie ajustate, profituri şi cifre de afaceri diminuate, planuri de afaceri abandonate. Am aflat că potrivit unor evaluări ale Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, numai în săptămâna de criză politică antreprenorii au pierdut peste 2 miliarde de euro! Eu pot să vă asigur că această factură este mult mai mare, pentru că efectele crizei politice nu s-au stins în secunda aprobării moţiunii de cenzură.

Criza nu a fost o săptămână! Calculând şi timpul până la instalarea noului guvern, timpul în care nu se semnează nimic, nici o hârtie, nici o autorizaţie, în nici o instituţie, nu se aprobă nimic nicăieri, nu se mişcă nimic, factura va fi mult, mult mai mare. Şi asta în condiţiile în care în cele şase luni de guvernare, PSD-ALDE nu şi-au îndeplinit absolut nici un angajament în vederea stimulării afacerilor dezvoltate de români.

După ce au aplicat lovitură după lovitură mediului de afaceri, au demonstrat că nici investiţii publice nu sunt pe agenda PSD. După cinci luni din 2017, au reuşit să se laude cu un minus 4 miliarde lei investiţii din fondurie europene nerambursabile şi minus 1 miliard lei pentru cheltuielile de capital. Un lucru este mai mult decât clar! PSD face numai rău economiei şi activităţii agenţilor economici de bună credinţă”, a declarat deputatul PNL.

Claudiu-Vasile RĂCUCI, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ineptul 29 iunie 2017 at 22:39

…nu s-a pierdut nimic. Oricum am spune-o, nu poti pierde ceva ce nu nu ai avut niciodata. Puteau eventual fi castigate, in ce unitati ca si volum ?, greu de estimat, daca nu chiar imposibil. A intrat in obisnuinta sa ne jucam cu cuvintele si cu cifrele, la voia antamplarii, iresponsabil si fara anteles doar ca sa ne bagam an seama. Dca o spunea nea Caisa , de pe ulita din vale, nu era nici o problema, dar de la demnitari, astept un mesaj obiectiv si credibil…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...