Rămâi conectat

Actualitate

CL dă „pedală” împotrivă la „strategia verde” : bicicliștii puși la zid, de un proiect necitit, dar asumat prin vot. Primarul promite corectură

Ziarul Unirea

Publicat

în

CL dă „pedală” împotrivă la „strategia verde” : bicicliștii puși la zid, de un proiect necitit, dar asumat prin vot. Primarul promite corectură

În data de 29.06.2021 – Consiliul Local Alba Iulia aprobă prin 19 voturi, reprezentând 100% din numărul consilierilor prezenți, Hotărârea cu numărul 255 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea Municipiului Alba Iulia  precum și constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții.

Pe scurt, s-a stabilit amendarea tuturor cetățenilor ce aleg să circule pe troturar cu bicicleta, indiferent că există în proximitate o pistă de biciclete sau nu, s-a votat amendarea și sancțiunea pe grămadă.

Ulterior, Primăria Alba Iulia a desfășurat și continuă să desfășoare activități de promovare a mijloacelor de transport și mobilitate care nu fac uz de combustibili fosili, încercând astfel să inițieze o „potecă” către o nouă lume, într-atât de necesară , dar totuși undeva lucrurile nu bat cap verde la cap verde.

Citește și: Primăria Alba Iulia se vrea VERDE în fiecare VINERI. Provocare pentru alte instituții și albaiulieni. „Renunțăm la mașini”

Administrarea domeniului public, numărul 20:

„Circulația cu biciclete, motociclete, alte vehicule sau autovehicule în parcuri, trotuare sau străzi închise, circulate sau restricționate, în orice fel, cu excepția pistelor semnalizate sau traseelor autorizate corespunzător”, cu o amendă de 250 – 500 lei persoane fizice și 1000-2500 persoane juridice.

Și TOTUȘI uită să specifice absența pistelor, în sensul în care, poți sau ai putea fi amendat doar dacă alegi să acționezi astfel în lipsa unei piste aferente, atunci când o faci vădit și dorești să o faci și pur și simplu nu îți pasă. Contactat de ZiarulUnirea.ro, primarul Gabriel Pleșa, a oferit asigurări că această situație va fi remediată în cel mai scurt timp și ne transmite și, deopotrivă, vă transmite :

Citește și: Primăria Alba Iulia este VERDE și în această VINERI. Provocare pentru alte instituții și albaiulieni. „Renunțăm la mașini

Gabriel Pleșa Primar Alba Iulia: Acolo unde sunt piste amenajate, se interzice mersul cu bicicleta pe trotuare!
Unde nu sunt piste, se va folosi partea dreaptă a carosabilului! Aceste reguli se aplică celor cu vârsta de peste 14 ani!
Sub 14 ani nu se vor aplica amenzi!

Gabriel Pleșa Primar Alba Iulia: Având în vedere că vom începe implementarea proiectelor de mobilitate urbană, în care vom avea încă 16 km de piste de biciclete plus cei 24 existenți, că toate străzile ce le vom moderniza și care au cel puțin 7 metri vor fi prevăzute cu piste de biciclete – vezi modernizarea de pe strada Viilor – la care lucrăm în prezent, în curând vom avea o rețea bine structurată în toate zonele orașului!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se racește brusc în România. Prognoza METEO, pe regiuni, până în 28 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se racește brusc în România. Prognoza METEO, pe regiuni, până în 28 aprilie 2024 După vremea caldă urmează o răcire semnificativă, de la 31 de grade la 10 grade. Meteorologii anunță și ploi. La munte, temperaturile scad la minus 2 grade. ANM a emis, luni, prognoza meteo pentru perioada 15 – 28 aprilie. BANAT […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea