CL Alba Iulia alocă 20.000 de lei pentru organizarea evenimentului „Ziua Mondială a Educației” din 5 octombrie”

Paul Voicu - Primar 2020

O finanțare cu până la 20.000 lei din bugetul local, pe anul 2017, pentru organizarea de către Consiliul Local al municipiului Alba Iulia a evenimentului „Ziua Mondială a Educației – 5 octombrie”, este subiectul unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței din 26 septembrie.

Potrivit documentului administrativ, joi, 5 octombrie, elevii nu vor merge la cursuri, însă vor fi organizate diverse activităţi care se vor stabili la nivelul fiecărei şcoli în parte. Felul în care este marcată această sărbătoare rămâne la latitudinea unităţilor de învăţământ.

ELIT

”Pe 5 octombrie, în întreaga lume, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Educaţiei. Evenimentul ţine să ne reamintească faptul că o educaţie de calitate reprezintă cheia unei reuşite profesionale, în acestă zi deosebită, le mulţumim tuturor dascălilor care, înainte de orice, pun suflet în procesul de predare.

În 1994, în data de 5 octombrie, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor pentru a comemora semnarea, în anul 1966, a Recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic.

Mihail David - 2020

Prin urmare, UNESCO a creat această zi pentru a atrage atenţia anumitor guverne asupra condiţiilor rele de muncă în care cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea, asupra salariilor mici ale acestora.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

În România, conform art.4 din OMEN nr. 3382/2017 privind structura anului şcolar 2017 – 2018, joi (5 octombrie): „Unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie – Ziua internaţională a educaţiei, ziua de 5 iunie — Ziua învăţătorului.”

Faţă de cele prezentate mai sus, propunem luarea în dezbatere a proiectului de hotărâre cu privind alocarea sumei de până la 20 000 lei din bugetul local pe anul 2017 pentru organizarea evenimentului „ZIUA MONDIALĂ A EDUCAŢIEI – 5 octombrie”, se arată în expunerea de motive a proiectului inițiat de primarul Mircea Hava împreună cu consilierii locali Elvira Rodica Andronescu și Cornel Stelian Sandu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...