Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

CJ Alba solicită respingerea plângerii S.C. Livio Dario privind pierderea a 2 trasee, care rămân totuși la firma din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii județeni vor supune votului în cadrul ședinței de joi, 24 ianuarie, un proiect de hotarare privind respingerea plângerii prealabile formulată si completată de S.C. Livio Dario SRL prin care solicită revocarea parţială a Hotarârii Consiliului Judeţean Alba nr. 197/27 noiembrie 2012.

Este vorba despre hotărârea privind programul de Transport Județean de Persoane prin curse regulate, în urma căreia socitatea de transport “Livio Dario” a rămas fără traseele Alba Iulia – Sântimbru – Obreja şi Alba Iulia – Sântimbru – Mihalț, care au fost introduse în AIDA – Transport Local.

Liviu Poptean, patronul “Livio Dario” a înaintat în acest sens o plângere către CJ Alba prin care solicită revocarea parţială a hotărârii din noiembrie și reintroducerea celor două trasee în transportul judeţean, propuneri pe care CJ Alba le va respinge cel mai probabil în cadrul ședinței de joi. Acesta și-a argumentat solicitarea arătând că a fost încălcat principiul simetriei. Reprezentantul juridic al SC“Livio Dario” suține că eliminarea celor două trasee echivalează cu depăşirea competenţelor autorităţilor locale si județene.

În expunerea de motive anexată hotărârii, aparatul de specialitate al CJ Alba explică faptul că “modificărea a fost determinată de adresa Consiliului Local al comunei Mihalţ nr.5079 din 7 noiembrie 2012 (Hotărârea nr.28 din 31 octombrie 2012) privind aderarea Consiliului Local al comunei Mihalţ la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Alba Iulia — Transport Local, precum şi Hotărârea nr.29 din 31 octombrie 2012 prin care s-a aprobat eliminarea din Programul de transport judeţean de persoane a traseelor Alba Iulia – Sântimbru – Obreja şi Alba Iulia – Sântimbru – Mihalţ şi introducerea acestora în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Alba Iulia — Transport Local”. Au fost organizate în acest sens dezbateri publice la care au participat și operatorii de transport. În consecință, hotărârile de Consiliu Local este legală și validă.

Hotărârea CJ Alba, în urma căreia s-a stabilit programul de Transport Județean de Persoane prin curse regulate, nu are niciun efect în plan concret, întrucât astăzi, 21 ianuarie, când la nivel național trebuiau să fie organizate licitațiile pentru traseele de transport călători județene și intrajudețene, acestea nu au mai avut loc. Asfel, licitațiile au fost amânate până la un termen neprecizat, situație în care SC “Livio Dario” va continua să presteze serviciile de transport pe cele două trasee în discuție.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea