// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

CJ Alba încearcă să salveze de la faliment S.C. DPL S.A.: Director demis și oameni noi și mai puțini în noul Consiliu de Administrație

Conducerea Consiliului Județean Alba face schimbări drastice la conducerea propriei societăți Drumuri și Poduri Locale Alba (DPL) în încercarea de a stopa trendul descendent și pierderile financiare importante pe care aceasta le înregistrează de doi ani încoace.

În ședința din 27 noiembrie a fost votat un Consiliu de Administrație mai suplu, format din doar 3 membri în loc de 5, din vechea echipă mai fiind păstrată doar directoarea economică Dana Găiseanu.

Ceilalți 4 membri ai C.A. ai DPL, în frunte cu directorul interimar numit în urmă cu 1 an, ing. Liviu Cârja, au fost puși să renunțe la mandatul pe care îl dețineau în C.A., Cârja renunțând totodată și la funcția de director.

S-a produs astfel ”decuplarea” parțială a membrilor de partid de la banul public, fiind o cutumă ca partidele să-și recompenseze oamenii prin numirea în consilii de administrație, funcții pentru care sunt remunerați.

Totodată, indemnizațiile pentru membrii C.A. ai DPL au fost reduse de la 1.000 de lei la 500 de lei per ședință. Din Consiliul de Administrație proaspăt demis făceau parte: Andrei Liviu Cârja (susținut de PNL), Dana Găiseanu (susținută de PNL), Gheorghe Cornel Beleiu (susținut de PSD), Emil Nicolae Muntean (susținut de PNL) și Eugen Popa (susținut de PSD).

Noul Consiliu de Administrație interimar al S.C. DPL S.A., numit provizoriu până la derularea procedurii legale de selecție, este format din Diana Ludoșan, de profesie avocat, propusă de PNL; Dana Găiseanu – economist, susținută tot de PNL, și Constantin Talpaș, susținut de PSD.

Cei trei vor desemna un director interimar, până la organizarea concursului. Potrivit unor informații, se dorește aducerea unui profesionist fără culoare politică, care a activat până recent în cadrul unei importante societăți de construcții, mizându-se pe expertiza sa pentru redresarea situației de la DPL.

Proiectele de hotărâre privind schimbările amintite adoptate de consilierii județeni în ședința ordinară de marți au fost semnate de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

Principala nemulțumire a conducerii CJ Alba este legată de inabilitatea fostei echipe de la conducerea S.C. Drumuri și Poduri Locale S.A. Alba de a aduce societatea pe profit, societate care în noiembrie 2017 înregistra pierderi de aproximativ 1 milion de lei.

”Se impune să luăm o serie de măsuri pentru eficientizarea și redresarea situației din cadrul DPL. În esență, se va încerca recuperarea sumelor de bani aferente unor lucrări executate și neplătite integral, dar și angajarea unor noi lucrări la prețuri corecte. Mai trebuie făcute angajări, în viitor va trebui să discutăm și despre dotări și retehnologizare, dar consider că această societate are capacitatea să revină pe profit cu ajutorul unui management eficient”, a precizat vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan.

În ultimul an, din noiembrie 2017 și până acum, conducerea S.C. DPL S.A. a fost asigurată de Liviu Cârja, inginer în cadrul societății. Acesta nu s-a dovedit însă suficient de abil în măsurile luate, astfel că societatea a continuat să înregistreze pierderi. Societatea Drumuri şi Poduri Locale Alba SA funcţionează ca persoană juridică cu capital integral deţinut de judeţul Alba şi are ca obiect de activitate principal executarea lucrărilor specifice de drumuri şi poduri (construcţia, întreţinerea, repararea, modernizarea şi exploatarea acestora). Aceasta este nevoită să se ”bată” de la egal la egal cu societăți puternice care activează pe piață, precum Florea Grup, Elis sau New Amport.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la CJ Alba încearcă să salveze de la faliment S.C. DPL S.A.: Director demis și oameni noi și mai puțini în noul Consiliu de Administrație

  1. Serban Aurel 07.12.2018 la 10:51

    Nu va e rusine, 1000 de lei pentru o sedinta si un muncitor pe santier primeste suma asta intr-o luna de munca. Pana cand mai mergeti cu asemenea jafuri ? sigur din aceste indemnizatii merg bani si la partide. Au primit sumele de 1000 lei /persoana si au dus firma la faliment. Banii inapoi…banii inapoi. Eu nu inteleg cum dracu se primeste indemnizatia si nu ti-ai facut treaba ? asa e si la Parlament si la Guvern.. nu-si fac treaba, dar salariile enorme le primesc, plus turism platit , plus alte foloase necuvenite. La toti trebuie sa li se deschida dosare penale…si sa dea banii inapoi.