Ziarul Unirea

CJ Alba a început mutarea sediilor unor instituții importante – DJPCAS Alba, Centrul de Cultură “Augustin Bena”, “Salvamont”

Consilierii județeni din Alba, reuniți astăzi în ședință extraordinară, au adoptat o hotărâre de CJ prin care a fost dat în administrare Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DJPCAS) Alba, un nou sediu, respectiv fosta clădire a SC Proiect Alba SA, imobil situat în municipiul Alba Iulia, b-dul. 1 Decembrie 1918, vizavi de Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”.

Clădirea “Proiectărilor” a fost achiziționată recent de CJ Alba, pentru circa 600.000 de euro, în urma unei licitații publice și are o suprafață construită de 742 mp, incluzând subsol, parter, trei etaje şi teren aferent de 911 mp. Pe lângă DJPCAS Alba imobilul va găzdui de asemenea sediul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba și cel al Serviciului Public Judeţean “Salvamont”. DJPCAS Alba funcționează în prezent în două imobile din Alba Iulia, respectiv strada Mihai Viteazul nr.2. și pe strada Bucureşti nr. 16.

ELIT

În spațiul DJPCAS Alba situat pe strada Mihai Viteazul nr.2 va fi mutat ulterior spitalul de Psihiatrie ce funcționează acum în clădirea de lângă Catedrala Reântregirii. În locaţia  de pe str. Bucureşti nr. 16, care va fi eliberată de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, urmează să fîe stabilit sediul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba.

Planurile CJ Alba privind mutările unor sedii ale instituțiilor din subordinea sa vor continua după finalizarea lucrărilor la Centrul Militar Judeţean pe strada Mihai Viteazu nr. 11, care va fi noua reșidnță a Consiliului Județean Alba.

Centrul Militar Judeţean va fi transferat pe strada Regina Maria nr. 6, în spaţiile eliberate de Centrul de cultură „Augustin Bena” şi Serviciul „Salvamont”.

Extras din  RAPORTUL de specialitate al Proiectului de Hotărâre:

“În vederea asigurării spaţiilor necesare funcţionarii Curţii de Apel Alba Iulia, conform noilor dispoziţii ale Codului de procedură civilă, s-a impus mutarea sediului Consiliului Judeţean Alba, într-o altă locaţie în Municipiul Alba Iulia, respectiv în imobilul din str. Minai Viteazu, proprietate publică a judeţului Alba, aflată în administrarea Consiliului Judeţean Alba, în care funcţionează Centrul Militar Judeţean Alba, potrivit legislaţiei m vigoare.

Având în vedere că Centrul Militar Judeţean Alba, funcţionează ca o entitate la nivel judeţean, cu atribuţii speciale, singura locaţie în care poate fi mutat, este imobilul din Municipiul Alba Iiilia, str. Regina Maria nr. 6, proprietate publică a judeţului Alba, în care îşi au sediul Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba şi Serviciul Public Judeţean “Salvamont”, instituţii aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Alba.

Prin mutarea celor două instituţii din imobilul situat în str. Regina Maria nr. 6, într-o altă locaţie din Municipiul Alba Iulia, Centrul Militar Judeţean Alba va dispune de sediu, iar imobilul din Municipiul Alba Iulia, str. Mihai Viteazu nr. 11, se va amenaja ca sediu al Consiliului Judeţean Alba.

în data de 30 octombrie 2012, Judeţul Alba, prin Consiliul Judeţean Alba, a participat la licitaţia organizată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Alba/AFP Contribuabili Mijlocii Alba şi a achiziţionat în favoarea domeniului public al judeţului Alba, bunul imobil „Teren şi clădire S+P+3 cu destinaţia de birouri şi sediu”, situat în Alba Iulia, b-dul. 1 Decembrie 1918, nr. 68,

Cu această ocazie, s-a achiziţionat terenul, în suprafaţă de 911 mp şi clădirea edificata pe acesta, având suprafaţa construita la sol de 742 mp, imobilul fiind înscris în C.F. nr. 75437 Alba. Iulia, cu nr. top. 4354/7/1/1.

S-a stabilit destinaţia imobilului, ca sediu al Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, ca sediu al Serviciului Public Judeţean “Salvamont”, precum şi ca sediu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

în cazul de faţă, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 198/2004, a fost înfiinţată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, în subordinea Consiliului Judeţean Alba, iar sediul i-a fost stabilit în Municipiul Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu nr. 20, ulterior prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 77/2007, sediul acestei instituţii a fost stabilit în Municipiul Alba Iulia, str. Mihai Viteazu nr. 2.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, funcţionează la ora actuală, în două imobile din Municipiul Alba Iulia, respectiv în imobilul din str. Bucureşti nr. 16 şi în imobilul din str. Mihai Viteazu nr. 2.

în locaţia din Municipiul Alba, Iulia, str. Bucureşti nr. 16, care va fi eliberată de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, urmează să fîe stabilit sediul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba.

Proiectul de hotărâre iniţiat în considerarea aspectelor mai sus menţionate precum şi a dispoziţiilor art. 91—(1) lit. c) şi art. 123-(1) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare potrivit cărora consiliul judeţean îndeplineşte atribuţii privind gestionarea patrimoniului judeţului şi hotărăşte ca bunurile ce aparţin domeniului public sau. privat, de interes judeţean, sa fie date în administrarea instituţiilor publice, va permite stabilirea sediului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba în imobilul situat în Municipiul Alba Iulia, b-dul. 1 Decembrie 1918, nr. 68, imobil pe care această instituţie îl preia în administrare, precum şi urgentarea acţiunilor de mutare a celorlalte instituţii, menţionate, în noile locaţii.”

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Călin Matieș: DRUMUL RUȘINII Județului Alba are vinovații exact în persoanele care se dau acum mari salvatori!

Drumul Național 75, cel mai prost drum al județului Alba și poate cel mai jalnic din întreaga Românie are și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

alexandru 25 februarie 2013 at 15:37

citesc si ma crucesc: doamne cata bugetarime. pe toti ii tinem in spate? si acum facem rocada la cladiri.culmea e ca in plina criza economica, intr-un judet absolut saraca gasim resurse sa cumparam cladiri pentru insitutii publice.nu ne chinum sa ii ingramadim pe toti undeva sa reducem cheltuielile, ne extindem.in timp ce mediul rpivat inchide tot mai multe unitati, statul se redescopera.si cumpara cladiri.stimate domn dumitrel, sectia de infectioase a spitalui arata ca o cocina.cu jumatate din banii dati pe sediu proiect alba facem un spital nou in locul acelei sectii.si ar mai fi sute de alte proiecte importante pentru cetateni. va pregatiti sa mutati si cj-ul in cetatea alba carolina.alta cladire, alte milioane.poate o scoala profesionala era mai de folos judetului, poate un parc industrial.dar ce conteaza?ne laudam in ziare cum aruncam impozitele si banii publici. si nimeni nu observa, ba unii chiar va lauda.noapte buna alba iulia.somn usor.

ulise 25 februarie 2013 at 15:56

Nu-i chiar asa cum zici Alexandru. CJ trebuie sa paraseasca cladirea ca-i da afara Curtea de Apel. iar spitalul de psihiatrie trebuie mutat pt. ca acolo va fi construit un teatru. Treaba rusinoasa e ca armata are atatea cladiri si nu vrea sa-i ia pe cei de la centrul militar care de fapt sunt ai lor. Atunci CJ din marinimie face niste mutari ca sa le gaseasca sediu. pt. scoli profesionale sunt spatii la toate liceele. Trbuie doar sa vrea si ministerul invatamantului. Mai bine rezolva Florin Roman un spatiu de la armata ca ministrul e al lor.

Costel* 25 februarie 2013 at 20:24

Comform legii pentru CMJ spatiul pentru desfasurarea activitatii trebuie asigurat de CJA nu de armata. CMJ-ul este o institutie publica nu o unitate operativa. Este mai putin important unde se muta CMJ-ul, important este ca CJA nu incape in cladirea actualului CMJ numai daca reduce personalul cu 50-60%. Concluzia este cand personalul CMJ va pleca si cand cladirea CMJ va fi renovata STAS aceasta va fi HOTEL MEDIEVAL etapa 2.

Comentariile sunt oprite