Ziarul Unirea

CJ Alba a hotărât: Muzeul Unirii are nevoie de încă un director adjunct

Consiliul Judeţean Alba va supune joi, 23 august, votului consilierilor un proiect de hotărâre prin care se infiinţează un nou post de director general adjunct la Muzeul Unirii din Alba Iulia.

În acest moment, la instituţia de cultură, păstorită şi finanţată de consiliul judeţean, figurează 80 de angajaţi.

ELIT

Potrivit proiectului de hotărâre, un nou post de conducere la Muzeu este justificat “de nevoia unei coordonări mai judicioase a activitatii institutiei, cu precădere a celei de gestionare a patrimoniului”. Documentul precizează faptul că Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia “cu adresa nr. 10095 din 13 august 2012” este cel care propune modificarea organigramei şi a statului de funcţii in sensul infiintarii unui post de director general adjunct, ea figurând in statul de funcţii al Muzeului până in data de 12 iulie 2010.

Explicaţiile oficiale ale acestei decizii a Consiliului Judeţean Alba sunt însă departe de a fi complete. Dacă în 2010 s-a decis, cu respect faţă de criza economică şi financiară, că muzeul poate funcţiona foarte bine cu un singur director adjunct, acum, majoritatea creată în cadrul consiliului judeţean din reprezentanţi ai mai multor partide, are nevoie de toate funcţiile de directori şi directoraşi posibile, pentru a se putea satisface pretenţiile aleşilor noştri la conducerea judeţului.

Cel mai vehiculat nume pentru ocuparea postului nou înfiinţat este cel al  Danielei Floroian, director adjunct la Centrul de Cultură “Augustin Bena”, care a mărturisit însă că nu ştie nimic despre această posibilitate.

“Aş fi onorată să lucrez în cadrul unui colectiv de profesionişti cum este cel de la Muzeul Unirii, însă deocamdată sunt angajata Centrului de Cultură “Augustin Bena” şi nu se pune problema plecării mele de aici. Nu ştiu nimic despre aceste numiri care se vehiculează”, a explicat Daniela Floroian.

Mai multe piese din acest puzzle, vor face însă obiectul unui alt articol legat de un alt proiect de hotărâre prin care administraţia judeţeană îl schimbă pe actualul director al Centrului de Cultură “Augustin Bena” cu cel mai demis director din istoria Consiliului Judeţean, Cornel Petru Comşa, tatăl fostului preşedinte al PP-DD Alba, Cornel Comşa.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

7 Comentarii

alexandru 21 august 2012 at 10:46

nu va este rusine domnilor conilieri judeteni sa aprobati asa ceva ? inca unn post de director pe perioada de criza economica, intr-un judet absolut sarac si fara viitor? asta sunt prioritatile ? ce beneficii adcue comunitatii acest post? ce valoare adaugata?80 de angajati are muzeul? ce dumnezeu fac toti acolo?

ss 21 august 2012 at 11:44

Romania a ajuns o tara de directori,economisti,avocati,”dottori”,parlamentari,parlamentari europeni,consilieri etc oare cei ce muncesc,inca,si platesc impozite cand isi vor pierde rabdarea si se vor satura sa „tina” in spate atatia si atatia functionari,caci la final asta-i treaba,nu se infinteaza locuri de munca productive,ci creste numarul neproductivilor,al functionarilor publici platiti destul de bine de …prostii productivi.PS-Cand se va da o statistica EXACTA cu cei PUTINI ce sustin toata FUNCTIONARIMEA si totodata si pensiile,vom avea o mare surpriza sa vedem ca „1 cu sapa sustine 2,5-3 cu mapa”!!!

stietot 21 august 2012 at 14:19

floroian minte!

simi 21 august 2012 at 14:50

sa-l platiti voi derbedeilor nu din banul public,ma intreb de unde atita nesimtire in perioada aceasta de criza ,inca o data se confirma faptul ca bani pentru paraziti se gasesc; sa va fie rusine nesimtitilor ;daca era o fabrica de productie de nu muzeu

lora 25 august 2012 at 21:15

Sun un fin observator al evenimetelor din judetul nostru.
Va rog sa imi permiteti sa fac urmoarele propuneri ,,POLITICIENILOR NOSTRI”;
Toti cei care doresc sa fie directori pe spatele contribuabilului sa o faca VOLUNTAR.
Daca sunt atat de competenti; DE CE? nu au PROPRIA AFACERE???
Din directori in directori…..

lora 25 august 2012 at 21:24

Creeam posturi de directori si nu avem minima decenta prin personalul: RESURSE UMANE- sa respectam CODUL MUNCII, LEGEA SALARIZARII, CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA LA NIVEL NATIONAL SEMNAT DE TOTI PARTENERII SOCIALI…. Cu regret spun .. intoarceti-va fata la cei care muncesc, la cei care v-au dat votul,la
DATI-LE ACELE DREPTURI INAPOI – nu sunt drepturi fantoma… SUNT DREPTURI SALARIALE CONSTITUTIONALE!8

lora 25 august 2012 at 21:45

Cat priveste CONSILIERII… ar trebui sa fie VOLUNTARI… facem lobby pentru dezvoltarea voluntariatului, DE CE NU AM INCEPE CHIAR CU DOMNIILE LOR???
UN BUN EXEMPLU PENTRU COMUNITATE!
TOTI,,DIRECTORII DECONCENTRATELOR” SA FIE VOLUNTARI…??
DRAGI CETATENI SUBSCRIETI ACETEI IDEI???

Comentariile sunt oprite