Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

CJ Alba a hotărât: Muzeul Unirii are nevoie de încă un director adjunct

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Judeţean Alba va supune joi, 23 august, votului consilierilor un proiect de hotărâre prin care se infiinţează un nou post de director general adjunct la Muzeul Unirii din Alba Iulia.

În acest moment, la instituţia de cultură, păstorită şi finanţată de consiliul judeţean, figurează 80 de angajaţi.

Potrivit proiectului de hotărâre, un nou post de conducere la Muzeu este justificat “de nevoia unei coordonări mai judicioase a activitatii institutiei, cu precădere a celei de gestionare a patrimoniului”. Documentul precizează faptul că Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia “cu adresa nr. 10095 din 13 august 2012” este cel care propune modificarea organigramei şi a statului de funcţii in sensul infiintarii unui post de director general adjunct, ea figurând in statul de funcţii al Muzeului până in data de 12 iulie 2010.

Explicaţiile oficiale ale acestei decizii a Consiliului Judeţean Alba sunt însă departe de a fi complete. Dacă în 2010 s-a decis, cu respect faţă de criza economică şi financiară, că muzeul poate funcţiona foarte bine cu un singur director adjunct, acum, majoritatea creată în cadrul consiliului judeţean din reprezentanţi ai mai multor partide, are nevoie de toate funcţiile de directori şi directoraşi posibile, pentru a se putea satisface pretenţiile aleşilor noştri la conducerea judeţului.

Cel mai vehiculat nume pentru ocuparea postului nou înfiinţat este cel al  Danielei Floroian, director adjunct la Centrul de Cultură “Augustin Bena”, care a mărturisit însă că nu ştie nimic despre această posibilitate.

“Aş fi onorată să lucrez în cadrul unui colectiv de profesionişti cum este cel de la Muzeul Unirii, însă deocamdată sunt angajata Centrului de Cultură “Augustin Bena” şi nu se pune problema plecării mele de aici. Nu ştiu nimic despre aceste numiri care se vehiculează”, a explicat Daniela Floroian.

Mai multe piese din acest puzzle, vor face însă obiectul unui alt articol legat de un alt proiect de hotărâre prin care administraţia judeţeană îl schimbă pe actualul director al Centrului de Cultură “Augustin Bena” cu cel mai demis director din istoria Consiliului Judeţean, Cornel Petru Comşa, tatăl fostului preşedinte al PP-DD Alba, Cornel Comşa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea