Rămâi conectat

Ştirea zilei

CJ Alba a amânat adoptarea bugetului – Bisericile din județ nu pot să-și ia ”obolul” de 19 milioane de lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Bisericile din județul Alba mai au de așteptat până să intre în posesia banilor alocați, la fiecare început de an, de la bugetul județului. Bugetul de Stat pe 2013 nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial astfel că administrațiile județene și locale din țară sunt, în această perioadă, în imposibilitate de a-și aproba propriile bugete.

Potrivit proiectului de hotărâre al CJ Alba, care trebuia astăzi supus spre aprobarea consilierilor județeni în ședința extraordinară, 19 milioane de lei ar trebui să fie alocați în acest an pentru unitățile de cult. Astfel, pentru ”Susținerea cultelor” este prevăzută suma de 2.500.000 de lei;  pentru ”Contribuții la salarizarea personalului neclerical – 7.000.000 de lei iar pentru ”Servicii religioase” – 9.500.000 de lei.

Lista cu sumele exacte pe care le va primi fiecare biserică din județ va fi publicată numai după ce proiectul de buget pe 2013 va fi aprobat de consilierii județeni.

Anul trecut CJ Alba a alocat pentru ”Servicii religioase” suma de 10.602.000 lei. De asemenea s-a acordat un sprijin financiar unor unităţi de cult din judeţul Alba  în sumă de 2.627.000 lei (peste 600.000 de euro).

Au primit bani 334 de parohii pentru care sumele alocate au fost între 4.000 şi 300.000 de lei. Cei mai mulţi bani au fost alocaţi Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din Alba Iulia, în total 500.000 de lei, bani ce au fost folosiţi la constrirea capelei seminarului şi pentru amenajări la Schitul Sf. Lazăr din Alba Iulia şi Mănăstirii Sf. Ioan Botezătorul – 100.000 de lei, sumă ce a fost folosită la continuarea lucrărilor de construcţie la biserică.

Foto: sareinochi.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea