Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ciugud ar trebuie sa fie un cartier din Alba Iulia, ca Miceștiul: Ce spune un profesor albaiulian de la ASE București

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ciugud ar trebuie sa fie un cartier din Alba Iulia, ca Miceștiul: Ce spune un profesor albaiulian de la ASE București

Cristian Păun, albaiulianul devenit profesor care a ajuns să predea la Academia de Studii Economice (ASE) din București, a dat drept exemplu comuna Ciugud din Alba, când a fost întrebat de exemple de schimbări radicale., în cadrul unui interviu pentru publicația Libertatea.

„Apucă-te și fă reforme! Lângă orașul meu, Alba Iulia, există o comună celebră, Ciugud, care apare în toate știrile, ce poate fi cartier al orașului. La fel și Micești. În România, toate reformele sunt omorâte sau anulate. Avem reforme trecute în PNRR, dar când au ajuns la pensii și salarii s-au oprit. Am început cu panseluțele și palmierii”, au fost cuvintele lui Păun.

Profesorul a discutat și despre situația actuală din învățământ: „România ar trebui să își permită să dea (bani dascălilor – n.r.), Educația este prioritară în orice stat dezvoltat. Problema este de ce nu își permite să îi plătească corespunzător? Iar răspunsul este simplu: banii sunt tocați pe tot felul de trăsnăi”, spune acesta.

Acesta dă și câteva exemple de risipă bugetară. „Cel care mă râcâie acum este că Guvernul a dat 1,5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru parcări în Băile Felix. E un exemplu. Ar trebui ajuns la o înțelegere și făcut un buget astfel încât să pornim de la priorități: Educație, Sănătate, Apărare”, susține acesta.

Păun afirmă că Guvernul a dat bani pentru programul Anghel Saligny, prin care primarii fac investiții cu bani alocați de Ministerul Dezvoltării, dar nu are pentru Educație. ”Profesorii trebuie susținuți, eu sunt în sistem și mă îngrozesc ce văd. Statul nu a pus niciodată ca prioritate Educația. A pus Anghel Saligny!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea