Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cioloş, atac la adresa ministrului Bode: ”Ca demnitar nu am cerut niciodată vreunui ofiţer sau angajat de la SPP să încalce legile”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Copreşedintele Alianţei USR- PLUS, Dacian Cioloş, a comunicat duminică, la Alba Iulia, întrebat într-o conferinţă de presă despre recentul accident în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, faptul că nu vrea să fie purtătorul de cuvânt nici al acestuia, nici al SPP-ului, menţionând că el, ca demnitar, nu a cerut niciodată vreunui ofiţer să încalce legile şi să-l ducă mai repede cu orice risc.

„Am fost demnitar şi eu cunosc profesionalismul celor de la SPP, care au exact, prin profilul activităţii lor, responsabilitatea de a asigura siguranţa şi integritatea demnitarilor pe care îi au în responsabilitate, pe care îi protejează. În mod normal, un ofiţer SPP, pentru că acolo a fost şoferul şi a fost un ofiţer SPP, comandantul de dispozitiv, are ca obiectiv să ducă demnitarul în siguranţă la destinaţie.

Nu am fost în maşină, nu ştiu ce s-a întâmplat. Eu, pot să vă spun, ca demnitar nu am cerut niciodată vreunui ofiţer sau angajat de la SPP să încalce legile, să mă ducă mai repede cu orice risc”, a afirmat Dacian Cioloş, potrivit Agerpres.

Acesta a subliniat că angajaţii SPP sunt cei care evaluează riscurile cel mai bine, ei sunt cei care iau deciziile, şi nu demnitarul.

„Încă o dată, nu ştiu ce s-a întâmplat în maşină, nu sunt eu în măsură să comentez, pot însă să vă spun că responsabilitatea de transport e a SPP-ului şi am toată încrederea că cei de la SPP ştiu foarte bine care e responsabilitatea lor. Încă o dată, nu vreau să fiu purtătorul de cuvânt nici al domnului Bode, nici al SPP-ului. Acolo lucrurile trebuiesc clarificate. Dar nu, un demnitar nu are dreptul şi nu trebuie să se amestece în felul în care cei care sunt angajaţi să-i asigure protecţia şi paza îşi fac treaba”, a conchis Dacian Cioloş.

Autovehiculul în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicat duminica trecută într-un accident rutier pe DN7, în zona localităţii Drăganul, din judeţul Argeş. Din primele cercetări, autoturismul în care se afla ministrul a intrat pe contrasens şi a lovit un alt vehicul care circula regulamentar. În urma evenimentului rutier, au fost răniţi şoferul maşinii care circula regulamentar şi o pasageră, ambii de cetăţenie poloneză.

Conform unor imagini filmate de un motociclist aflat în trafic, maşina în care se afla Bode, având semnalele acustice şi luminoase pornite, a intrat pe contrasens şi a depăşit o coloană de maşini, deşi avea interzis, fiind linie continuă. La scurt timp, maşina s-a ciocnit cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus şi s-a oprit într-un gard.

Parchetul Militar a preluat acest dosar, deoarece şoferul care conducea maşina în care se afla ministrul Bode este angajat al Serviciului de Protecţie şi Pază.

Ministrul Transporturilor a afirmat, vineri, că regretă „incidentul”, susţinând că în acel moment se odihnea, nefiind preocupat de modul în care conduce şoferul său, angajat al SPP.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea