Cinematograful Columna, preluat de Primăria Alba Iulia: Aprobarea înscrierii în inventarul domeniului public al municipiului, pe masa consilierilor locali

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința ordinară din 26 noiembrie însușirea protocolului privind trecerea din domeniul privat al Statului Român și Administrarea R.A.D.E.F „România-Film” în domeniul public al Municipiului Alba lulia și administrarea Consiliului Local a a imobiliului Cinematograf Columna și aprobarea înscrierii în inventarul domeniului public al Municipiului Alba lulia a imobiliului.

Î n anii precedenți autoritatea locală a solicitat Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor – RADEF și Ministerului Culturii stabiliriea condițiilor de trecere a terenurilor și bunurilor aferente sălilor de spectacol cinematografic din Alba lulia din patrimoniul lor în domeniul public al municipiului Alba lulia și în administrarea Consiliului local al municipiului Alba lulia.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Aceste solicitări au fost în conformitate cu dispozițiile Art. II din Legea nr. 328/2006 modificată prin Legea nr. 303/2008 potrivit cărora sălile și grădinile de spectacol cinematografic prevăzute în Anexa 1 punctele 1 și 3 din OG nr. 39/2005 împreună cu terenurile și bunurile mobile aferente să treacă în domeniul public al municipiului Alba lulia și în administrarea Consiliului local al municipiului Alba lulia.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Cinematograful Columna a fost preluat în 24 septembrie 2020, de către Primăria Alba Iulia. Clădirea va fi demolată și vor fi amenajate parcări la nivelul solului. Reprezentanții celor două părți au constatat starea avansată de degradare a clădirii și faptul că aceasta nu mai este funcțională.

Va urma apoi procedura de aprobare a demolării clădirii, având în vedere că aceasta nu mai prezintă siguranță în exploatare și revitalizarea zonei urbane ocupate în prezent. În primă fază vor fi amenajate parcări la nivelul solului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419