Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cine sunt cei 3 independenți care au câștigat alegerile în județul Alba: Două surprize și o certitudine

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urma scrutinului de duminică, trei primării de comune, din județul Alba au fost câștigate de trei candidați independenți, nesusținuți de nici o forță politică. Dacă în Ciugud, alegerea lui Gheorghe Damian, cu un număr record de voturi nu a fost o surpriză, el fiind la al 6-lea mandat la conducerea comunei, ceilalți doi independenți sunt surprize, aceștia învingându-i pe primarii în funcție din comunele Câlnic și Întregalde.

Gheorghe Damian, candidat independent, a câștigat un nou mandat pentru funcția de primar al comunei Ciugud. Acesta a obținut 88,2% dintre voturile locuitorilor comunei, după o prezență la vot de 68.5%. Referitor la adeziunea acestuia la un partid politic, Damian a declarat, în trecut, că „Sunt și rămân independent! Voi fi mereu doar dependent de Ciugud!”.

Gheorghe Damian s-a născut în comuna Daia Română, ulterior, mutându-se în Ciugud după căsătorie. A ajuns primar la 32 de ani, urmând să facă Ciugul cunoscut la nivel național, pentru implicarea în infrastructura comunei și a dus la implementarea ideii de „smart village” în întreaga țară.

O surpriză a scrutinului de duminică, 27 septembrie este Victoria Moga, care a candidat ca independent la Primăria Întregalde, învingându-i pe cei doi pretendenți la funcția de primar cu 56,01% din voturi. Ea are 47 de ani si a absolvit Facultatea de Științe Umaniste, Politice și Administrative a Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad.

Bodea Lucian Tiberiu este candidatul independent pentru Primăria Câlnic. Deși nu a fost reprezentat de nici un partid mare în cursa sa pentru funcția de primar a localității, acesta a fost ales de către localnici pentru a-i conduce, din cel mai dorit ,,fotoliu,, dintr-o localitate. În ceea ce privește educația, Bodea Lucian Tiberiu are o diplomă de facultate în domeniul teologiei.

Din 1048 de oameni câți s-au prezentat la vot în comuna Câlnic, un număr de 499 cetățeni și-au exprimat dorința de a fi reprezentați de el, prin vot.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea