Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Cine sunt cei 3 independenți care au câștigat alegerile în județul Alba: Două surprize și o certitudine

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În urma scrutinului de duminică, trei primării de comune, din județul Alba au fost câștigate de trei candidați independenți, nesusținuți de nici o forță politică. Dacă în Ciugud, alegerea lui Gheorghe Damian, cu un număr record de voturi nu a fost o surpriză, el fiind la al 6-lea mandat la conducerea comunei, ceilalți doi independenți sunt surprize, aceștia învingându-i pe primarii în funcție din comunele Câlnic și Întregalde.

Gheorghe Damian, candidat independent, a câștigat un nou mandat pentru funcția de primar al comunei Ciugud. Acesta a obținut 88,2% dintre voturile locuitorilor comunei, după o prezență la vot de 68.5%. Referitor la adeziunea acestuia la un partid politic, Damian a declarat, în trecut, că „Sunt și rămân independent! Voi fi mereu doar dependent de Ciugud!”.

Gheorghe Damian s-a născut în comuna Daia Română, ulterior, mutându-se în Ciugud după căsătorie. A ajuns primar la 32 de ani, urmând să facă Ciugul cunoscut la nivel național, pentru implicarea în infrastructura comunei și a dus la implementarea ideii de „smart village” în întreaga țară.

O surpriză a scrutinului de duminică, 27 septembrie este Victoria Moga, care a candidat ca independent la Primăria Întregalde, învingându-i pe cei doi pretendenți la funcția de primar cu 56,01% din voturi. Ea are 47 de ani si a absolvit Facultatea de Științe Umaniste, Politice și Administrative a Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad.

Bodea Lucian Tiberiu este candidatul independent pentru Primăria Câlnic. Deși nu a fost reprezentat de nici un partid mare în cursa sa pentru funcția de primar a localității, acesta a fost ales de către localnici pentru a-i conduce, din cel mai dorit ,,fotoliu,, dintr-o localitate. În ceea ce privește educația, Bodea Lucian Tiberiu are o diplomă de facultate în domeniul teologiei.

Din 1048 de oameni câți s-au prezentat la vot în comuna Câlnic, un număr de 499 cetățeni și-au exprimat dorința de a fi reprezentați de el, prin vot.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Codrea Irina Rita, performanță remarcabilă la Olimpiada de Religie, Cultul Greco-Catolic: Eleva de la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir a obținut premiul II, la Etapa Națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codrea Irina Rita, performanță remarcabilă la Olimpiada de Religie, Cultul Greco-Catolic: Eleva de la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir a obținut premiul II, la Etapa Națională Codrea Irina Rita este elevă în clasa a VII-a A la Școala Gimnazială Singidava Cugir. La etapa națională a Olimpiadei de Religie, Cultul Greco-Catolic, care s-a desfășurat între 9-12 mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea