Cine este Cornel George Comşa
Cornel George Comşa s-a nascut pe 5 mai 1977 la Alba Iulia, oras in care a pus si bazele educatiei sale.
Absolvent al sectiei de istorie-stiinte sociale ( generatia 1991-1995 ) a Colegiului National “Horea Closca si Crisan” din orasul natal, si-a continuat studiile la Cluj-Napoca, cel mai important centru universitar din Transilvania.
In 1999 a absolvit Facultatea de Studii Europene – sectia stiinte politice – din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Lucrarea sa de diploma “Ideea europeana in spatiul romanesc, secolele XVII-XIX” a fost coordonata de regretatul profesor Pompiliu Teodor, membru al Academiei Romane. Aceasta lucrare, desi nepublicata, este una dintre primele cercetari profunde asupra esentei ideii de Europa pe teritoriul Romaniei, iar buna intelegere a acesteia explica mult din realitatile sociale romanesti contemporane.
La terminarea facultatii s-a mutat la Bucuresti unde a inceput sa lucreze din luna octombrie 1999 ca expert parlamentar. In anul 2000 a inceput un masterat in relatii internationale si integrare europeana la “Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative”. Disertatia “Secolul Americii”, coordonata de profesorul Vasile Secares este o lucrare care analizeaza dintr-o perspectiva rational-critica rolul Statelor Unite ale Americii in sistemul international in secolul trecut. A terminat cu 10 pe linie masteratul, motiv pentru care profesorul Secares, Rector al SNSPA la acea data, i-a cerut sa ramana asistentul sau pe disciplina “Teoria Relatiilor Internationale”. Timp de un an a fost incadrat ca preparator universitar la aceasta disciplina, predata masteranzilor scolii de stiinte politice.
In ciuda varstei tinere, Cornel George Comsa a lucrat in ultimii ani cu personalitati ale vietii publice romanesti legate direct de ultimii patru sefi de stat ai acestei tari: Majestatea Sa Regele Mihai, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu.
Intre 2002 si 2006 a fost consilierul Altetei Sale Principelui Radu, membru al Familiei Regale Romane si Reprezentant Special al Guvernului. Servind Familia Regala romana, a avut sansa de a-l consilia direct pe Majestatea Sa Regele Mihai, pe care il considera cel mai mare roman in viata. Munca in slujba Romaniei desfasurata in cei patru ani alaturi de Alteta Sa Regala Principele Radu i-a permis sa inteleaga mult mai mult din Romania profunda si sa se bucure de o deschidere internationala fara echivalent intre tinerii generatiei sale. Are o mare admiratie pentru calitatile umane si profesionale ale Principelui Radu si considera perioada de munca alaturi de Alteta Sa Regala un privilegiu irepetabil.
De la venirea in Bucuresti pana in luna mai 2003 Cornel Comsa a fost implicat alaturi de domnul profesor Marian Enache ( mentorul sau ) in doua proiecte politice – Alianta pentru Romania si Partidul Noua Democratie. Marian Enache a fost consilier prezidential al Presedintelui Ion Iliescu si primul ambasador al Romaniei in Republica Moldova. Alaturi de domnul Marian Enache a pus bazele “Partidului Noua Democratie” – partid de centru. In septembrie 2002 a fost ales presedinte al partidului, la primul congres al acestuia, devenind, la numai 25 de ani, cel mai tanar presedinte national de partid din istoria recenta a Romaniei.
In apropierea presedintelui Emil Constantinescu s-a aflat in cursul verii anului 1998, in timpul practicii universitare pe care a efectuat-o la Palatul Cotroceni. Cu domnul consilier prezidential Traian Negrei a pastrat bune relatii profesionale si dupa acea scurta perioada de colaborare directa si au redevenit colegi in 2008, dupa castigarea campaniei electorale pentru Primaria Bucurestiului impreuna cu Sorin Oprescu.
Nu impartaseste viziunile si practicile politice ale actualului presedinte, Traian Basescu, dar a colaborat mai mult de trei ani, in cadrul proiectului “Noua Democratie” cu domnul Stefan Deaconu, consilier prezidential pe probleme juridice al actualului Presdinte al Romaniei.
Fie ca vizitele au fost oficiale sau de business, pana la varsta de 34 de ani a avut posibilitatea de a vedea toate judetele Romaniei in repetate randuri si peste 50 de tari pe toate continentele. Nu numeste acest lucru expertiza. Dar cunoaste oameni in toate aceste locuri si a invatat constant de la acestia, dobandind un lucru extrem de pretios si rar – weltanschauung. O viziune asupra lumii.
Cele douasprezece intalniri cu sefi de stat, numeroasele intalniri cu prim-ministri, ministri, membri ai caselor regale din intreaga lume, lideri economici, CEO de corporatii multinationale, au fost baza de experienta necesara infiintarii propriei sale companii.
In decembrie 2006 a infiintat “Da Easy Way” – specializata in servicii de consultanta politica si de imagine, PR si Public Affairs. Intre clientii de pana acum ai companiei putem mentiona – Sorin Oprescu (Primarul General al Capitalei), Crin Antonescu (Presedintele Partidului National Liberal), Dinu Patriciu (Locul 1 in Forbes Romania), companii de consulanta din SUA si Marea Britanie, alte companii de prima marime in Israel, Singapore sau in Uniunea Europeana.
Este parte a grupului de initiativa ”Alba Iulia Capitala Culturala Europeana 2020”, alaturi de alti 26 de albaiulieni care doresc sa repete performanta Sibiului din 2007. Intentioneaza sa se dedice intens acestui proiect, iar in 2012 ia in considerare o reintoarcere in Alba Iulia, pentru a-si pune in slujba orasului natal cunostiintele si experienta dobandite in ultimii cincisprezece ani.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun