Rămâi conectat

Politică Administrație

Cine este Cornel George Comşa

Publicat

în

Cornel George Comşa s-a nascut pe 5 mai 1977 la Alba Iulia, oras in care a pus si bazele educatiei sale.

 Absolvent al sectiei de istorie-stiinte sociale ( generatia 1991-1995 ) a Colegiului National “Horea Closca si Crisan”  din orasul natal, si-a continuat studiile la Cluj-Napoca, cel mai important centru universitar din Transilvania.

In 1999 a absolvit Facultatea de Studii Europene – sectia stiinte politice – din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Lucrarea sa de diploma “Ideea europeana in spatiul romanesc, secolele XVII-XIX” a fost coordonata de regretatul profesor Pompiliu Teodor, membru al Academiei Romane. Aceasta lucrare, desi nepublicata, este una dintre primele cercetari profunde asupra esentei ideii de Europa pe teritoriul Romaniei, iar buna intelegere a acesteia explica mult din realitatile sociale romanesti contemporane.

Elit - Gustul Desăvârșit

La terminarea facultatii s-a mutat la Bucuresti unde a inceput sa lucreze din luna octombrie 1999 ca expert parlamentar. In anul 2000 a inceput un masterat in relatii internationale si integrare europeana la “Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative”. Disertatia “Secolul Americii”, coordonata de profesorul Vasile Secares este o lucrare care analizeaza dintr-o perspectiva rational-critica rolul Statelor Unite ale Americii in sistemul international in secolul trecut. A terminat cu 10 pe linie masteratul, motiv pentru care profesorul Secares, Rector al SNSPA la acea data, i-a cerut sa ramana asistentul sau pe disciplina “Teoria Relatiilor Internationale”. Timp de un an a fost incadrat ca preparator universitar la aceasta disciplina, predata masteranzilor scolii de stiinte politice.

 In ciuda varstei tinere, Cornel George Comsa a lucrat in ultimii ani cu personalitati ale vietii publice romanesti legate direct de ultimii patru sefi de stat ai acestei tari: Majestatea Sa Regele Mihai, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu.

Intre 2002 si 2006 a fost consilierul Altetei Sale Principelui Radu, membru al Familiei Regale Romane si Reprezentant Special al Guvernului. Servind Familia Regala romana, a avut sansa de a-l consilia direct pe Majestatea Sa Regele Mihai, pe care il considera cel mai mare roman in viata.  Munca in slujba Romaniei desfasurata in cei patru ani alaturi de Alteta Sa Regala Principele Radu i-a permis sa inteleaga mult mai mult din Romania profunda si sa se bucure de o deschidere internationala fara echivalent intre tinerii generatiei sale. Are o mare admiratie pentru calitatile umane si profesionale ale Principelui Radu si considera perioada de munca alaturi de Alteta Sa Regala un privilegiu irepetabil.

 De la venirea in Bucuresti pana in luna mai 2003 Cornel Comsa a fost implicat alaturi de domnul profesor Marian Enache ( mentorul sau ) in doua proiecte politice – Alianta pentru Romania si Partidul Noua Democratie. Marian Enache a fost consilier prezidential al Presedintelui Ion Iliescu si primul ambasador al Romaniei in Republica Moldova. Alaturi de domnul Marian Enache a pus bazele “Partidului Noua Democratie” – partid de centru. In septembrie 2002 a fost ales presedinte al partidului, la primul congres al acestuia, devenind, la numai 25 de ani, cel mai tanar presedinte national de partid din istoria recenta a Romaniei.

 In apropierea presedintelui Emil Constantinescu s-a aflat in cursul verii anului 1998, in timpul practicii universitare pe care a efectuat-o la Palatul Cotroceni. Cu domnul consilier prezidential Traian Negrei a pastrat bune relatii profesionale si dupa acea scurta perioada de colaborare directa si au redevenit colegi in 2008, dupa castigarea campaniei electorale pentru Primaria Bucurestiului impreuna cu Sorin Oprescu.

 Nu impartaseste viziunile si practicile politice ale actualului presedinte, Traian Basescu, dar a colaborat mai mult de trei ani, in cadrul proiectului “Noua Democratie” cu domnul Stefan Deaconu, consilier prezidential pe probleme juridice al actualului Presdinte al Romaniei.

 Fie ca vizitele au fost oficiale sau de business, pana la varsta de 34 de ani a avut posibilitatea de a vedea toate judetele Romaniei in repetate randuri si peste 50 de tari pe toate continentele. Nu numeste acest lucru expertiza. Dar cunoaste oameni in toate aceste locuri si a invatat constant de la acestia, dobandind un lucru extrem de pretios si rar – weltanschauung. O viziune asupra lumii.

 Cele douasprezece intalniri cu sefi de stat, numeroasele intalniri cu prim-ministri, ministri, membri ai caselor regale din intreaga lume, lideri economici, CEO de corporatii multinationale, au fost baza de experienta necesara infiintarii propriei sale companii.

 In decembrie 2006 a infiintat “Da Easy Way” – specializata in servicii de consultanta politica si de imagine, PR si Public Affairs. Intre clientii de pana acum ai companiei  putem mentiona  –  Sorin Oprescu (Primarul General al Capitalei), Crin Antonescu (Presedintele Partidului National Liberal), Dinu Patriciu (Locul 1 in Forbes Romania), companii de consulanta din SUA si Marea Britanie, alte companii de prima marime in Israel, Singapore sau in Uniunea Europeana.

Este parte a grupului de initiativa ”Alba Iulia Capitala Culturala Europeana 2020”, alaturi de alti 26 de albaiulieni care doresc sa repete performanta Sibiului din 2007. Intentioneaza sa se dedice intens acestui proiect, iar in 2012 ia in considerare o reintoarcere in Alba Iulia, pentru a-si pune in slujba orasului natal cunostiintele si experienta dobandite in ultimii cincisprezece ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare