Rămâi conectat

Actualitate

Cinci sucuri naturale de toamnă, foarte bune pentru creșterea imunității

Ziarul Unirea

Publicat

în

Odată cu venirea sezonului rece, începem să ne gândim la ce trucuri să apelăm pentru a a avea o imunitate mai bună. Nu de alta, dar răcelile şi îmbolnăvirile sunt un pericol real în această perioadă. Dacă până acum nu ai găsit “răspunsul corect” la dilema ta, o soluţie excelentă pentru creşterea imunităţii sunt sucurile naturale de toamnă.

Pe lângă vremea mohorâtă şi temperaturile scăzute, toamna vine şi cu o mulţime de alimente sănătoase, care se recoltează acum şi pe care le putem transforma în “aliaţi de nădejde” împotriva îmbolnăvirilor. Aşadar, în cazul în care vrei să încerci şi tu varianta asta, iată mai jos cele mai eficiente sucuri naturale de toamnă pentru creşterea imunităţii.

Sucul de mere

Ştim deja că merele conţin vitamina C, o substanţă esenţială în susţinerea sistemului imunitar. În plus, sucul de mere vine cu şi mai multe beneficii: fibrele şi pectina ajută buna funcţionare a sistemului digestiv, iar antioxidanţii şi flavonoizii prezenţi în acest suc atenuează simptomele astmului şi susţin funcţia inimii şi a plămânilor.

Sucul de cătină

“Ginsengul românesc”, aşa cum i se mai spune acestui fruct, are aproape toate mineralele, vitaminele şi grăsimile esenţiale necesare corpului nostru. Sucul de cătină este un tonifiant natural, imunostimulator, antioxidant, extrem de eficient pentru a preveni sau ameliora răceala şi gripa.

Cătina se recoltează toamna, iar la noi în ţară, la Iaşi există o plantaţie de cătină 100% eco, ale cărei fructe sunt folosite în realizarea celui mai sănătos suc de cătină: Hipy. Plantaţia de 20 de hectare se află în Popricani, Iaşi, iar cătina albă ecologică este recoltată la început de toamnă, eşalonat, astfel încât conţinutul său să aibă un maximum de nutrienţi. Sucul de cătină Hipy este realizat doar din sucul şi pulpa acestor fructe, fără adaos de apă, zahăr şi conservanţi. În plus, sucul de cătină Hipy foloseşte cea mai bună metodă de conservare, congelarea, procedeu prin care nu se alterează proprietăţile benefice ale acestui fruct.

Sucul de pere

Ca atare sau în varianta de suc, perele sunt la fel de gustoase, dar şi de sănătoase. Antioxidanţi, minerale, vitamine, fibre – valoarea nutritivă a acestor fructe nu este deloc de neglijat, aşa că sucul de pere te va ţine departe de gripele şi îmbolnăvirile de sezon. În plus, sucul de pere ameliorează simptomele răcelii deja instalate, reducând febra şi durerile de gât.

Sucul de morcovi

Acum găseşti în pieţe cei mai dulci, proaspeţi şi sănătoşi morcovi. Aşadar, nu strică să faci o cură de suc de morcovi. Bogat în betacaroten, sucul de morcovi ne întăreşte sistemul imunitar, îmbunătăţind totodată şi vederea sau sistemul digestiv. Ca atare sau în combinaţie cu alte fructe şi legume de toamnă, sucul de morcovi este la fel de sănătos!

 

Sucul de varză

Credeai că sucul de varză e bun numai în curele de slăbit? Ei bine, acest suc este bogat în minerale , dar şi în vitamina C sau K ceea ce îl face eficient şi în lupta contra răcelilor şi anumitor bacterii pe care le contractăm mult mai uşor în sezonul rece. Pe lângă asta, bineînţeles, ca bonus, sucul de varză te ajută şi să dai jos câteva kilograme.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea