Rămâi conectat

Curier Județean

Cinci persoane intoxicate cu ciuperci la Câmpeni

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ambulantaO familie compusă din cinci persoane, din Cîmpeni, a suferit în cursul zilei de ieri o gravă intoxicație cu ciuperci. Trei dintre bolnavi au fost aduși cu ambulanțele la secția de Urgențe a Spitalului Județean, noaptea trecută.

Primul sosit a fost un băiat în vârstă de 13 ani. Acesta a consumat împreună cu familia ciuperci culese din pădure. Copilul s-a simțit foarte rău și a solicitat ajutorul medicilor care au considerat că este necesară transportarea sa de urgență la Alba Iulia. Ulterior, alte două persoane din aceeași familie au fost transportate, cu aceleași simptome, tot la Spitalul de Urgență. Restul familiei a rămas sub supraveghere la Abrud.

UPDATE: ”Ieri în jurul orei 15.00 s-au prezentat la spitalul orășenesc Cîmpeni 4 persoane din aceeași familie, din Gura Roșiei, cu simptimatologia de intoxicație după consum de ciuperci. Este vorba de trei bărbați și o femeie care prezentau tulburări de echilibru, grețuri, astenie, somnolență, amețeli.

Doi dintre bolnavi care prezentau manifestări de boală suplimentare, respectiv febră și hipertensiune au fost direcționați spre UPU Alba Iulia și au fost internați. Ceilorlalți doi, care au rămas la Spitalul Câmpeni, li s-au administrat soluții pefuzabile, au fost monitorizați fără să prezinte complicații. Cei doi bolnavi, internați la Alba Iulia au o evoluție favorabilă, fără complicații ulterioare.

Din aceeași familie s-a mai prezentat la UPU Alba Iulia un copil în vârstă de 13 ani cu simptomatologia intoxicației cu ciuperci, în stare stabilă. Având în vedere că la această vârstă se pate instala insuficiența renală cronică s-a luat hotărârea de a fi trimis la Clinica Pediatrie II din Cluj-Napoca, unde există posibilitatea efectuării dializei în caz că se impune acest lucru. Din informațiile care le avem se pare că evoluția acestuia este favorabilă, fără complicații”, precizează dr. Cristina Galoș, purtător de cuvântal DSP Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea