Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cinci inculpaţi din dosarul utilajelor furate din U.E. şi-au recunoscut vina şi vor fi judecaţi separat. Vezi dacă fostul şef al SRI Alba Ioan Tarnu se află printre ei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În dosarul cunoscut opiniei publice ca dosarul utilajelor furate din UE în care au fost trimişi în judecată 32 de inculpaţi printre care şi fostul şef al SRI Alba Ioan Tarnu, la termenul de judecată de luni, 21 noiembrie 2011, a fost dat citire actului de sesizare a instanţei după care 5 dintre inculpaţi au declarat în faţa instanţei că recunosc săvârşirea faptelor reţinute în rechizitoriu şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. Este vorba despre inculpaţii Liptak Florin Radu, Băda Iulian Iosif, Tauşan Ioan, Jelea Toma Mihai şi Irimia Cornel Daniel.  Curtea de Apel Alba Iulia a decis disjungerea cauzei cu privire la aceşti 5 inculpaţi şi judecarea lor în dosar distinct stabilind termen de judecată în noua cauză pentru data de 5 decembrie 2011.
 În dosarul iniţial în care a rămas şi fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, Curtea de Apel Alba Iulia a amânat judecarea cauzei pentru data de 28 noiembrie 2011, ora 13.00, când se va continua cu audierea inculpaţilor. Fostul şef al SRI Alba, locotenent-colonel Ioan Tarnu şi subcomisarul de la BCCOA Alba, Liviu Schiau, judecaţi în acest dosar sunt acuzaţi de sprijinirea unui grup infracţional şi favorizarea infractorului. Ei au au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Hunedoara. “În sarcina inculpaţilor Tarnu Ioan şi Schiau Liviu se reţine că, în virtutea funcţiilor deţinute, au acordat sprijin infracţional inculpatului Stanciu Mircea şi l-au informat cu privire la momentul efectuării unor activităţi procedurale şi procesuale în cauză, activitatea lor fiind de natură să îngreuneze cercetările ce se efectuau în dosarul penal instrumentat de către procurorii DIICOT”, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul DIICOT. Tarnu şi Schiau au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Hunedoara în 2 mai 2011 şi prezentaţi Curţii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare pe 29 de zile, cerere respinsă însă de magistraţi. Ca urmare a acestor evenimente, Ioan Tarnu a fost suspendat din funcţie.
Tot la termenul de judecată de luni Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive formulate de inculpaţii Bândilă Cristian, Kaiser Corneliu Pantelimon şi Rus Ştefan Filip cu măsura obligării de a nu părăsi ţara. În arest au mai rămas 15 inculpaţi.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea