Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Cinci ceaiuri pe care este bine să le ai în bucătărie – Îți aduc un plus de sănătate!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ceaiurile au numeroase efecte benefice asupra sănătăţii organismului, fie că sunt savurate fierbiţi, în sezonul friguros, sau reci, în timpul verii. În vreme ce unele aduc un “boost” de energie, altele calmează durerile sau întăresc sistemul imunitar.

ceai

Nutriţioniștii recomandă câteva ceaiuri pe care fiecare dintre noi ar trebui să le consumăm:

1. Ceaiul de lămâie şi cel de ghimbir au efect anti-inflamator, aşadar le sunt recomandate în special femeilor care suferă de endometrioza. De asemenea, ajută la detoxifierea organismului şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui în zona aparatului reproducător.

2. Ceaiul de iasomie poate fi utilizat ca afrodisiac, dar este sporeşte şi fertilitatea. Bogat în antioxidanţi, acest ceai întăreşte sistemul imunitar şi luptă împotriva cancerului. Totuşi, pentru că are un conţinut important de cofeină, acesta ar trebui consumat cu moderaţie.

3. Ceaiul verde întăreşte sistemul imunitar şi îmbunăţăţeşte fertilitatea. În acelaşi timp, are proprietăţi antioxidante şi previne apariţia cancerului şi a maladiilor Alzheimer şi parkinson.

4. Ceaiul de mentă este revigorant pentru organism. Conţine vitaminele A, C şi B12, necesare mai ales femeilor care vor să rămână însărcinate. De asemenea, acest ceai ajută digestia şi calmează durerile în gât.

5. Ceaiul de mere le este de ajutor mai ales femeilor diagnosticate cu ovare polichistice. Totodată, reglează fluxul sanguin, scade nivelul colesterolului şi întăreşte sistemul imunitar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea