Cinci ceaiuri pe care este bine să le ai în bucătărie – Îți aduc un plus de sănătate!
Ceaiurile au numeroase efecte benefice asupra sănătăţii organismului, fie că sunt savurate fierbiţi, în sezonul friguros, sau reci, în timpul verii. În vreme ce unele aduc un “boost” de energie, altele calmează durerile sau întăresc sistemul imunitar.
Nutriţioniștii recomandă câteva ceaiuri pe care fiecare dintre noi ar trebui să le consumăm:
1. Ceaiul de lămâie şi cel de ghimbir au efect anti-inflamator, aşadar le sunt recomandate în special femeilor care suferă de endometrioza. De asemenea, ajută la detoxifierea organismului şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui în zona aparatului reproducător.
2. Ceaiul de iasomie poate fi utilizat ca afrodisiac, dar este sporeşte şi fertilitatea. Bogat în antioxidanţi, acest ceai întăreşte sistemul imunitar şi luptă împotriva cancerului. Totuşi, pentru că are un conţinut important de cofeină, acesta ar trebui consumat cu moderaţie.
3. Ceaiul verde întăreşte sistemul imunitar şi îmbunăţăţeşte fertilitatea. În acelaşi timp, are proprietăţi antioxidante şi previne apariţia cancerului şi a maladiilor Alzheimer şi parkinson.
4. Ceaiul de mentă este revigorant pentru organism. Conţine vitaminele A, C şi B12, necesare mai ales femeilor care vor să rămână însărcinate. De asemenea, acest ceai ajută digestia şi calmează durerile în gât.
5. Ceaiul de mere le este de ajutor mai ales femeilor diagnosticate cu ovare polichistice. Totodată, reglează fluxul sanguin, scade nivelul colesterolului şi întăreşte sistemul imunitar.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată