Cinci ceaiuri pe care este bine să le ai în bucătărie – Îți aduc un plus de sănătate!
Ceaiurile au numeroase efecte benefice asupra sănătăţii organismului, fie că sunt savurate fierbiţi, în sezonul friguros, sau reci, în timpul verii. În vreme ce unele aduc un “boost” de energie, altele calmează durerile sau întăresc sistemul imunitar.
Nutriţioniștii recomandă câteva ceaiuri pe care fiecare dintre noi ar trebui să le consumăm:
1. Ceaiul de lămâie şi cel de ghimbir au efect anti-inflamator, aşadar le sunt recomandate în special femeilor care suferă de endometrioza. De asemenea, ajută la detoxifierea organismului şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui în zona aparatului reproducător.
2. Ceaiul de iasomie poate fi utilizat ca afrodisiac, dar este sporeşte şi fertilitatea. Bogat în antioxidanţi, acest ceai întăreşte sistemul imunitar şi luptă împotriva cancerului. Totuşi, pentru că are un conţinut important de cofeină, acesta ar trebui consumat cu moderaţie.
3. Ceaiul verde întăreşte sistemul imunitar şi îmbunăţăţeşte fertilitatea. În acelaşi timp, are proprietăţi antioxidante şi previne apariţia cancerului şi a maladiilor Alzheimer şi parkinson.
4. Ceaiul de mentă este revigorant pentru organism. Conţine vitaminele A, C şi B12, necesare mai ales femeilor care vor să rămână însărcinate. De asemenea, acest ceai ajută digestia şi calmează durerile în gât.
5. Ceaiul de mere le este de ajutor mai ales femeilor diagnosticate cu ovare polichistice. Totodată, reglează fluxul sanguin, scade nivelul colesterolului şi întăreşte sistemul imunitar.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi Anual, la data de 18 decembrie este celebrată Ziua minorităților naționale din România. În anul 1992, la această dată, a fost adoptată, prin Rezoluție a Adunării Generale a ONU, „Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor