Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cinci alimente care pot substitui cafeaua

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cinci alimente oferă suficientă energie încât pot substitui cafeaua. 

Cel mai important este, însă, ca micul dejun să nu se rezume la ceaşca de cafea, spune dr. Cristina Bălănescu, citată de libertatea.ro.

cafea1Cele cinci alimente sunt:

Banana

Compusă, în principal, din zaharuri (glucoză, fructoză şi zaharoză) şi din fibre, banana este unul din alimentele energizante „consacrate”.

Oul

Este sursa completă de proteine din alimentaţia noastră: un singur ou îi furnizează organismului 30% din aportul zilnic de proteine. În plus, conţine vitamine, minerale şi toţi acizii aminaţi esenţiali necesari corpului în procesul de refacere a musculaturii.

Orezul brun

Este bogat în mangan, mineral ce stimulează eliberarea energiei rezultate din digerarea proteinelor şi glucidelor pe care le conţine bobul de orez.

Iaurtul

Bogat în magneziu – element crucial în procesul de eliberare a energiei -, iaurtul aduce, în alimentaţia zilnică, şi doza absolut necesară de calciu.

Mierea

O lingură de miere este echivalentul unei căni de cafea sau a 200 ml dintr-o băutură energizantă. Cu un indice glicemic mic, acest îndulcitor natural acţionează ca un „carburant” de cea mai bună calitate pentru întregul organism şi, în special, pentru sistemul muscular.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea