Ziarul Unirea

Chestorul principal de poliție Ioan Nicolae Căbulea s-a întors la șefia IPJ Alba

Ioan Nicolae Căbulea, chestor principal de poliție, fostul şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor s-a întors la conducerea IPJ Alba. Ordinul a fost semnat de Ministrul Administrației și Internelor, Radu Stroe.

Numit în funcția de șef al IPJ Alba în urma plecării la minister a chestorului Tudor Grindean, Căbulea a fost la rândul său numit în funcţia de la minister în 15 mai 2012, pe care a ocupat-o până în luna noiembrie 2012 când a fost eliberat din funcție, fiind anchetat de procurorii Parchetului General pentru abuz în serviciu, în dosarul privind listele electorale de la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. În același dosar mai sunt învinuiţi fostul ministru al Administraţiei, Victor Paul Dobre şi şeful Direcţiei de Evidenţă a Persoanei din MAI, Constantin Manoloiu.

ELIT

Din luna noiembie 2012 și până în prezent a ocupat funcția de secretar general adjunct al MAI, prin ordin semnat de primul ministru Victor Ponta.

Referitor la acuzațiile care i se aduc, Ioan Nicolae Căbulea a declarat că nu a făcut altceva decât să se asigure că referendumul se desfăşoară în cele mai bune condiţii şi că nu există nimic să i se poată reproşa.

Deşi s-a remarcat ca un profesionist fără culoare politică, ocupând diferite funcţii de conducere în MAI, potrivit unor surse, numirea sa la Departamentul de Ordine şi Siguranţă Publică a fost făcută la propunerea PNL.

Chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea are 55 de ani şi s-a născut în comuna Lupşa din Munţii Apuseni. A deţinut vreme de mai bine de 30 de ani diverse funcţii de conducere în structurile Poliţiei Române, îndeosebi în judeţul Alba:

– În anul 1982 a devenit cel mai tânăr comandant de Poliţie orăşenească din Alba, preluând frâiele unui oraş “greu” din punct de vedere al situaţiei operative şi al potenţialului pericol reprezentat de fabrica de armament, respectiv Cugirul.

– În 1985 a fost avansat ca şef al Poliţiei Municipiului Alba lulia.

– După Revoluția din 1989, vreme de un an a fost ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Alba

– În 1991 a fost numit adjunct ai şefului Poliţiei municipiului Alba Iulia

– În 1993 a fost numit şef al Poliției municipiului Alba Iulia

– În 1998 a fost numit adunct al şefului IPJ Alba

– În 1997 a devenit şef al IPJ Alba, în 1997.

– În timpul mineriadelor din ianuarie 1999 era şef al IPJ Gorj

– Între 2000-2001 a fost numit adjunct adjunct al şefului IPJ Hunedoara.

– În 2001 a revenit în Alba ca prim-adjunct al şefului IPJ Alba, ca ofiţer specialist în cadrul Serviciilor Cercetări Penale şi Poliţiei Judiciare.

– Între 2001 şi 2005 a reformat Serviciul Poliţiei Transporturi din IPJ Alba, în calitate de şef al acestei instituţii

– Din 2005 până în 2009 a activat ca şef al IPJ Mureş, gestionând situaţia operativă din acest judeţ

– Din octombrie 2009, a fost avansat în funcţia de adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române

– În decembrie 2009 a câştigat concursul pentru funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu rang de subsecretar de stat

– Din martie 2011 a revenit la comanda IPJ  Alba, iar în 15 mai 2012 a fost numit şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Starea de alertă PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsuri și restricții la nivelul județului Alba. Decizia CJSU

Starea de alertă a fost prelungită de către Guvern pentru încă 30 de zile, începând cu data de 13 mai,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

21 Comentarii

Horea 11 februarie 2013 at 11:06

Stiam ca in POLITIE pensionarile se fac la o varsta mai „frageda”.

Cum se face ca domnul Cabulea, avand parul alb de multa vreme, e tot chinuit prin diverse functii publice?!

Costel* 11 februarie 2013 at 15:01

Dumnelui ca revolutionar va ramane la comanda IPJ Alba pana cand va ajunge „moaste”, moaste pe care ma gandesc ca IPS IRINEU le va depune la Manastirea din Lupsa, dumnealui avand casa parinteasca restaurata la 4 ace nu la mai mult de 300 metri de Manastire.

Horea 11 februarie 2013 at 16:48

Eu stiam ca IPJ-ul nu prea merge, mână in mână cu … IPS-ul!

alexandru 11 februarie 2013 at 11:42

cu ce a gresit acest popor de nu reuseste sa scape de asemenea indivizi?cu ce?
ps: omul care a msluit listele de referendum ajunge din nou sef la politie.asa popor, asa conducatori.

darius 11 februarie 2013 at 12:48

presa, august 2012:
„Ioan Nicolae Căbulea a dispis ca şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, chestorul Manoloiu Constantin, să întocmească actul oficial, conform căruia MAI nu-şi poate „asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente”, informează PICCJ.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au dispus, la data de 8 august 2012, începerea urmăririi penale faţă de Ioan Nicolae Căbulea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în forma calificată prevăzută de art.248 raportat la art.248 indice 1 Cod penal, informează Ministerul Public.

„Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, învinuitul, la data de 1 august 2012, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, respectiv de asigurare a continuităţii conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu ştiinţă, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile ce îi reveanu în temeiul funcţiei deţinute”, precizează sursa citată.

Astfel, învinuitul Ioan Nicolae Căbulea ar fi dispus învinutului Manoloiu Constantin – chestor de poliţie şi director al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date – să întocmească un act oficial, respectiv adresa nr.3479199, conform căreia MAI nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente. De asemenea, în data de 2 august 2012 învinuitul Ioan Nicolae Căbulea a semnat adresa oficială nr.74619/VPD către Curtea Constituţională a României prin care a transmis înscrisul menţionat, care a fost întocmit din dispoziţia sa, prin încălcarea legislaţiei în materie.

„Încălcările dispoziţiilor legale în materie sunt evidente, întrucât potrivit art.5 din HG 682/07.07.2012, Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, selectează şi prelucrează datele privind cetăţenii cu drept de vot, tipăreşte şi pune la dispoziţia primarilor listele electorale permanente actualizate, în două exemplare, şi copii de pe acestea, în 3 exemplare, iar învinuitul Ioan Nicolae Căbulea, chestor principal de poliţie, secretar de stat, şef al Departamentului ordine şi siguranţă publică din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor a făcut parte, pe întreaga desfăşurare a referendumului naţional, din Comisia Tehnică Centrală înfiinţată prin hotărârea Guvernului României sus-menţionată”, arată sursa citată.

Căbulea a fost audiat miercuri, fiind pus ofiocial sub acuzare.”

Asta e cabulea….

Ghici unde are vila facuta 11 februarie 2013 at 14:02

Vila sa e construita in fostul cimitir al iobagilor din spatele noului CEC din Alba Iulia.La pensie placuta domnule care parca erai si revolutionar ca si Matesoiu.

Oare a uitat Cabulea pe unii actuali sefi ce l-au barfit cu vila sa 11 februarie 2013 at 14:14

Se zice ca Ioan Cabulea era,, iubit,, de Pitbulul albaiulean si de al de pe raul mic cand se scria despre vilele cu epoleti.No da-le ceai Ioane ca RAR-ul a trecut.

alex 11 februarie 2013 at 16:55

Oare cum s-a intors sef la IPJ daca e cercetat penal?
Cu derogare de la ministru STROE? si daca e cu derogare, nu trebuia sa ocupe pozitii de conducere cateva luni!!!

Mircea Sima 11 februarie 2013 at 18:03

Va salut dragi comentatori si imi pare rau ca nu va stiu si gradele profesionale.
Citind cu atentie comentariile dumneavoastra, adevarate judecati de valoare, sunt convins ca vin de dupa gardul curtii politiei si nu din cadrul societatii civile asa cum ar fi normal.
Deci daca imi permiteti as incerca si eu cu un ochi de tivil fara grade sa analizez personajul atat de „drag” domniilor voastre…
Poate ca Ioan Cabulea are pacate si lipsuri ca orice om dar nu i se poate clar imputa faptul ca nu este profesionist, cinstit, a fost permanent incomod pentru cei de pe langa lege si mai ales nu a mancat din blidul niciunui politician, ba mai mult imi amintesc ca dupa revolutie a fost continuu vanat de acesti „vin ai nostri-pleaca ai nostri”. Despre vila cu epoleti pot sa va dau 2000 de exemple de vile mult mai somptuoase din judet,construite de niste personagii care nu au avut nici-un sfert din venitul salarial al familiei Cabulea.
Cabulea nu are certificat de revolutionar si asta o puteti verifica pe site-ul SSPR.
Personal consider un castig reintoarcerea la Alba pentru noi cei bastinasi dar o pierdere la nivel MAI, ca un om cu expertiza sa nu este folosit la conducerea destineleor atator politisti si militari din MAI care se zbat sa supravietuiasca si sa ne mai si apere linistea noastra.
Apropo de apartenenta lui I. Cabulea la structurile vechi, daca nu stiati a fost primul sef superior de politie care a desfintat agenda zilnica si planul de amenzi, atat de drag noua soferilor.
Asta e Cabulea, vorba lui @darius

Mircea Sima nu esti....de le stii pe toate 11 februarie 2013 at 18:21

Mirce vorbesti sa nu taci,parca noi nu stim ca a fost cadorisit cu certificat de revolutionar de Babi,e iubit de Pop nu generalu si ala din Horea.De taceai filozof ramaneai.Auzi mai ca Grindeanu de Turda e chestor,un om pervers melitan.Stroe vantura-l si pe Grindina.

Iuliu Maniu 11 februarie 2013 at 18:39

Pot sa confirm in parte spusele d-lui Sima fata de dl.Cabulea.
Stiu din sursa sigura ca nu are certificat de revolutionar desi a fost alaturi de noi in strada incepand din zorii zilei de 22 decembrie 1989 si sunt multi din organizatia Horia Bardas care pot sa o confirme,dar oricum nu l-ar fi ajutat la nimic ci doar moral.
In decembrie 1996,eram intr-un grup de prieteni PNT-CD-isti, cand la hotel Parc s-a cerut „capul” lui Cabulea, chiar Presedintelui Emil Constantinescu, pe motiv ca nu raspunde la comenzi politice. La scurt timp „capul” a cazut ,Ioan Cabulea fiind surghiunit la Gorj, departe de casa si copii si asta pentru simplul motiv ca avea „coloana verticala” vorba lui Marean Vanghelie.
Din pacate asa patesc toti cei neatarnati si care aplica dictatura…Legii in Romania.
Cat despre faptul ca este seful Politiei Alba si este cercetat, cred ca asta il diferentiaza de seful Politiei Kiev, care nu s-ar bucura in caz similar de PREZUMTIA de NEVINOVATIE.

Kalin Potor 11 februarie 2013 at 19:09

Daca tot veni vorba de un grup de prieteni, prin vara anului 2005 eram si eu intr-un astfel de grup,PDL-ist de aceasta data, cand mai marii PDL i-au cerut imperios lui Vasile Blaga,pe atunci seful MAI, sa-i scape de un politist incomod si prea zelos, care nu asculta comenzile politice…
Ghici ghicitoarea mea…cine sa fie oare ???? Ha,ha,ha…
Normal, incomodul de serviciu Nicolae Cabulea si iar surghiun pe alte meleaguri ca oricum era obisnuit, cat despre o mama batrana si bolnava, sotie, copii, ce mai conteaza..
Oare cat timp va trece pana si in aceasta tara, un profesionist care isi face datoria corect si obiectiv ca Nicolae Cabulea, sa nu mai fie surghiunit sau cercetat abuziv prin dosare confectionate politic ???

Politist abjectiv 11 februarie 2013 at 19:29

Mai opriti-va fratilor ca nu o fi Nicolae Cabulea singurul incoruptibil din politie !!!

Kalin Potor 11 februarie 2013 at 19:32

Ai dreptate, din fericire nu este singurul si prezint scuze miilor de politisti anonimi pe care din motive strict obiective, nu i-am putut aminti.

Lupsanul 12 februarie 2013 at 9:02

In decembrie 1989 capitanul revolutionar Cabulea a facut revolutia la mutatura parintilor din Plesii-Manastirii ascuns ca sa nu se intalneasca cu revolutionarii din Alba. A inceput apoi lupta pentru functie. In 1997 la interventia taranistului Mandroc Presedinte CJA, Ciorbea a taiat cu pixul pe Todeasa propus de IGPR si la numit pe Cabulea sef IPJ Alba, deh alte vremuri. A urmat Cugirul cu ceva evenimente si ca sa se piarda urma afost mutat la Gorj tot sef. Aici pentru buna gestionare a activitatii minerilor in drum spre Bucuresti a fost mutat adjunct la Hunedoara. In anul 2005 a avut loc incuscrirea cu liberalii si uite ca ajunge din nou sef la Mures unde datorita unei bune relatii cu un domn numit Florea ajunge Chestor in MAI. Noi lupsenii ne mandrim cu consateanul nostru.

CETATEAN DIN ALBA. 12 februarie 2013 at 8:31

Daca tot a venit inapoi la slujba dl. cabulea , ce facem cu crisan , ca e destept rau , cind treci pe linga el miroase a creier ars.

Daca ati stii voi cine mergea pe la Ciorbea sa fie sef 12 februarie 2013 at 10:51

Pe la Dejeu se zicea ca mergea colonelu Boca de pe Iasilor sa-l puna sef ca provenea din acea zona,pe la Alba loctiitor a ajuns varul lui Ciorbea pe nume Barlutiu plecat la Cluj si a carui birou era sters de praf de….si voi mai vorbiti de competenta nu de relatii.Cetatean de Alba de care Crisan e vorba ca si Pitbulul pe unde mergea spunea ca asteapta sa fie facut general ca pe la 40 ani era colonel ca nu degeaba e din Bistra de unde a fost si Aron de Ocne.Cetatene cred ca zici de crisan cu palarie ca Vosganian.D-ne cum ii mai rabda pamantul ca reforma nu s-a facut d-le Radu Stroe.

Colegii despre Pitbul 12 februarie 2013 at 13:25

Omul ala din Bistra ce vrea general a plecat cu ceva timp in urma alaturi de sotie spre Ploiesti si asta sofer a facut o depasire si a intrat sub un camion scapand doar cu lovituri la maini.Toti ziceau ca a circulat precum mocanu pe la munte pe unde trec rar masini si asta a fost doar prima atentionare de Sus.

gigi 12 februarie 2013 at 16:43

Bun venit donule cabulea, poate ca o sa va amintiti si de cei care lucra, nu numai de cei bine pusi de alii si care stau pe spatele politistilor care chiar lucra, dar pentru ca mai si gresezc o iau de la cei care stau cu ochii pe iei, si care pentru sarcina asta sint apreciati si felicitati de sefi, ba inca si avansati unii pentru treaba asta.

Vasile 13 februarie 2013 at 9:11

Apreciez observatiile domnule „Marincas”!

gogomanul 13 februarie 2013 at 10:03

@gigi
Cred ca cainele din dotare scrie mai corect decat tine!!!
Sper macar ca ai 120 de kg, ranjet tamp si mandria de a fi purtator de pulan.
Acum dorm linistit, cand vad ca unul ca tine vegheaza la siguranta mea.

Comentariile sunt oprite