Cetățeni din India și Turcia, fără viză de ședere, depistați în județul Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Doi cetăţeni străini, R.R.S. şi D.M., cu vârste de 23 şi 53 de ani, unul din India şi celălalt din Turcia au fost depistați cu ședere ilegală pe teritoriul județului Alba.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii de laServiciul Pentru Imigrări Alba s-a stabilit că cetăţeanul turc a intrat în ţară în baza unei vize Schengen eliberată de către autorităţile unui stat membru UE iar la expirarea dreptului de şedere de 5 zile, nu a părăsit teritoriul României, totalizând un  număr de 3 zile de şedere ilegală. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a străinului, pentru şedere ilegală cu amendă în valoare de 400 lei, pe numele său fiind emisă o comunicare prin care este obligat să părăsească România în termen de 3 zile.

USR - Alegeri parlamentare 2020

De asemenea, într-o acţiune desfăşurată în comuna Ighiu, a fost depistat cu şedere cel de-al doilea cetăţean străin pentru care anterior a fost emisă o Comunicare de părăsire a teritoriului naţional, pe care nu a respectat-o. Ca urmare a celor constatate, poliţiştii au emis o Decizie de returnare prin care cetăţeanul indian este obligat să părăsească ţara, în termen de 15 zile şi a fost sancţionat contravenţional cu avertisment.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni şi controale  pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

1 comentariu

abu jaafar al alawi 10 iulie 2013 at 19:04

turcii,vanzatorii astia de pepeni stricati,au facut si vor mai face zile fripte rumanilor..evazionisti mai mari ca osmanlaii nici macar noi sirienii nu suntem..desi ne apropiem..الله وسوريا وبشار وجاهزة!!! الأسد إلى الأبد.

Comentariile sunt oprite