Rămâi conectat

Actualitate

Cetățean turc cu viză de ședere expirată, depistat de Serviciul pentru Imigrări Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Alba, în cooperare cu  cadrele Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba au desfăşurat, o acţiune operativă, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie, pe raza municipiului Alba Iulia a fost depistat cu şedere ilegală, E.B., în vârstă de 47 ani,  din Turcia. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, persoana în cauză a intrat în ţară în baza unei vize Schengen, iar la expirare dreptului de şedere de cinci zile, nu a părăsit teritoriul României, totalizând un  număr de şapte  zile de şedere ilegală.

”Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări au emis  pe numele cetăţeanului turc o comunicare pentru părăsirea teritoriului, prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 3 zile. Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Serviciul pentru Imigrări Alba.

Reprezentanții serviciului precizează că de la începutul anului până în prezent s-au organizat o serie de acţiuni şi controale cu forţe proprii şi în cooperare cu alte structuri M.A.I., în scopul combaterii şederii şi muncii ilegale a străinilor.

În cadrul acestor acţiuni, au fost depistaţi cu şedere ilegală sau desfăşurând activităţi lucrative fără forme legale  pe teritoriul judeţului un număr de şapte cetăţeni străini, împotriva cărora au fost luate măsuri legale în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare pe linie de străini. Totodată, au fost  aplicate amenzi contravenţionale în suma totală de 17.500 lei.

În ce priveşte reglementarea dreptului de şedere, în perioada sus amintită, au fost înregistrate un număr de: 44 cereri de prelungire a dreptului de şedere temporară;  5 cereri de acordare a dreptului de şedere pe termen lung; 36 cereri privind acordarea rezidenţei temporare a cetăţenilor U.E. şi S.E..E;  2 cereri privind acordarea rezidenţei permanente pentru cetăţenii U.E. şi membrii de familie; 11 invitaţii, 2 autorizaţii de muncă. De asemenea, au fost anulate şi revocate un număr de 6 drepturi de şedere temporară.

În evidenţele Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba se află înregistraţi 956 cetăţeni non-UE şi cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea