Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Cetatea Copiilor – un eveniment ajuns la a 5-a ediţie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou prilej de bucurie pentru cei mici, dar şi pentru cei care încă nu au uitat ce înseamnă joaca, prinde contur în Cetatea Alba Iulia. Festivalul Cetatea Copiilor, ajuns la a 5-a ediţie, este un eveniment unic în România. Organizatorii au dorit de fiecare dată să atragă atenţia asupra unei teme fundamentale: joaca în aer liber – o necesitate pentru toţi copiii. Cetatea copiilor reprezintă un prilej atât pentru copii cât  şi pentru părinţi de a petrece mai mult timp în aer liber bucurându-se împreună de jocurile copilăriei. Acestea reprezintă esenţa tuturor manifestărilor care vor avea loc pe parcursul a 2 zile în Piaţa Cetaţii şi pietonala Mihai Viteazul, pe 2 şi 3 iunie. Acest eveniment întregeşte seria de manifestări culturale prilejuite de aniversarea a 60 de ani de teatru de păpuşi în Alba Iulia. Pe lângă jocurile amplasate în Piaţa Cetăţii, actorii teatrului „Prichindel” vor oferi copiilor numeroase întâlniri cu personaje de poveste în acest week-end. Sâmbătă, de la ora 11.00, se va juca piesa Casa Noastră, în regia lui Aurel Crăciun, iar de la ora 18.00 îndrăgitul actor Marian Râlea îi va prezenta pe „Eroii din poveşti”. Sâmbătă de la ora 20.00 pietonala Mihai Viteazul va fi străbătută de păpuşile gigant sosite tocmai din Franţa. Tot sâmbătă de la ora 10.00, la Sala Unirii vor fi premiaţi elevii olimpici din Alba Iulia cu rezultate deosebite, împreună cu dascălii care i-au pregătit.
Ziua de duminică va însemna un tur de forţă cu jocuri şi concursuri susţinute de voluntari şi animatori profesionişti, pe tot parcursul zilei. Cei care nu pot ajunge sâmbătă la parada păpuşilor, li se vor putea alătura duminică de la ora 11.00. Îndrăgiţii Andra şi Răzvan vor încheia ziua cu un concert pentru copii. Teatrul de Păpuşi „Prichindel” împreună cu organizatorii, Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba îi aşteaptă pe toţi albaiulienii la joacă.(N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea