Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Cesionarea contractului de asociere cu Consiliul Local Alba Iulia între cele două firme ale lui Daniel Sabău amânată din nou

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Consilierii locali au privit cu neîncredere, pentru a doua oară, solicitarea patronului Grup Corint SA, Daniel Sabău, de cesionare a contractului de asociere cu CL Alba Iulia, încheiat în anul 2006 (având ca obiect folosinţa unor terenuri și spații din Cetate), către o altă firmă, Corint SRL, deținută, în asociere de Doina Amalia Sabău (40%), Ada Patricia Amalia (40%) și Daniel Sabău (20%).

Nici noile documente justificative puse la dispoziție de Sabău (Certificatul Constatator al SC Corint SRL, eliberat de Registrul Comerțului, Certificatul de atestare fiscală și Certificatul de Înregistrare al firmei), dar nici explicațiile oferite de şeful Serviciului de Administrare Patrimoniu Local, Inurean Ioan, nu i-au convins pe aleșii locali că este vorba despre o soluție simplă, pentru a se putea calcula mai ușor și mai exact obligațiile fiscale pe care firma le are de achitat în fiecare an către consiliul local, astfel că aceștia s-au abținut în bloc de la aprobarea proiectului de hotărâre ce viza cesionarea.

”Ar trebui un motiv mai serios decât cel invocat – că nu se descurcă cu contabilitatea. În plus, cum aș putea vota, dacă nu știu nimic despre acest contract”, a spus consilierul Dorin Pocol de la PP-DD.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Firma ar fi trebuit să știe de la început că este nevoie să aibă contabilitate separată”,  a spus la rândul său consilierul liberal Gabriel Pleșa care a atras totodată atenția asupra ”tonului” folosit în motivarea solicitării, făcută de Daniel Sabău.

În final, Proiectul de Hotărâre a fost respins cu 13 abțineri, 3 voturi împotrivă și un singur vot ”pentru”, căzându-se apoi de acord ca dezbaterea să fie reluată după ce vor fi aduse noi clarificări.

Vă reamintim că în solicitarea către consiliul local reprezentantul SC Grup Corint a precizat:

”Prin prezenta, Societatea Comercială Grup Corint SA, în calitate de asociat în cadrul Contractului de asociere nr. 7798/2006 și al Actului adițional la Contractul de asociere nr. 7798/2006 cu nr. 110/15.04.2011, vă roagă să aprobaţi în baza Articolului II, punctul 2.4, Cesiunea contractului de asociere de la Societatea Grup Corint SA către Societatea Comercială Corint SRL, pentru următoarele motive temeinice:

– Societatea Comercială Grup Corint SA împreună cu grupul de societăţi acţionare îşi propune să restructureze activităţile comerciale pe societăţi cu obiecte distincte de activitate, cum ar fi spre exemplu: Societatea Comercială Grup Corint SA doar pentru construcţii şi lucrări de restaurare, iar Societatea Comercială Corint SRL pentru turism şi servicii aferente.

– Cesiunea Contractului de asociere către Societatea Comercială Corint SRL, societate aflată în cadrul grupului nostru, va facilita un exerciţiu financiar explicit al fiecărui an calendaristic care să regularizeze după aprobarea bilanţului contabil, obligaţiile clare faţă de partener, respectiv Consiliul Local”.

Proiectul a fost supus pentru prima dată spre aprobare în ședința CL din data de 9 iulie a.c., însă a fost amânat, fiind cerute informații suplimentare.

Pentru ședința din 7 iulie, președintele Consiliului de Administrație  al Grup Corint SA a mai adăugat Certificatul Constatator al SC Corint SRL, eliberat de Registrul Comerțului, Certificatul de atestare fiscală, Certificatul de Înregistrare al firmei, dar și  un ”Punct de vedere” pe care îl redăm așa cum a fost întocmit:

”1. Este dreptul SC GRUP CORINT SA de a solicita CONSILIULUI LOCAL acordul pentru CESIONAREA CONTRACTULUI DE ASOCIERE.

2. Societatea comercială CORINT SRL este o societate solvabilă și anexăm documente justificative.

3. Societatea comercială GRUP CORINT SA a investit prea multe milioane de euro în investiția ce face obiectul CONTRACTULUI DE ASOCIERE pentru a ne permite să pierdem acești bani prin CESIUNEA CONTRACTULUI către o firmă nerentabilă economic.

4. Dacă nu sunteți de acord cu reorganizarea propusă de noi pentru a facilita un control ușor asupra exercițiului financiar la Ansamblul Arhitectural Hotel Medieval, atunci NU AVEȚI DECÂT SĂ PIERDEȚI TIMPUL CU CONTROLUL LA NOI, AN DE AN, CÂTE LUNI DORIȚI AȘA CUM S-A ÎNTÂMPLAT ȘI ÎN ACEST AN”, a scris Daniel Sabău.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea