Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Politică Administrație

Cesionarea contractului de asociere cu Consiliul Local Alba Iulia între cele două firme ale lui Daniel Sabău amânată din nou

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Consilierii locali au privit cu neîncredere, pentru a doua oară, solicitarea patronului Grup Corint SA, Daniel Sabău, de cesionare a contractului de asociere cu CL Alba Iulia, încheiat în anul 2006 (având ca obiect folosinţa unor terenuri și spații din Cetate), către o altă firmă, Corint SRL, deținută, în asociere de Doina Amalia Sabău (40%), Ada Patricia Amalia (40%) și Daniel Sabău (20%).

Nici noile documente justificative puse la dispoziție de Sabău (Certificatul Constatator al SC Corint SRL, eliberat de Registrul Comerțului, Certificatul de atestare fiscală și Certificatul de Înregistrare al firmei), dar nici explicațiile oferite de şeful Serviciului de Administrare Patrimoniu Local, Inurean Ioan, nu i-au convins pe aleșii locali că este vorba despre o soluție simplă, pentru a se putea calcula mai ușor și mai exact obligațiile fiscale pe care firma le are de achitat în fiecare an către consiliul local, astfel că aceștia s-au abținut în bloc de la aprobarea proiectului de hotărâre ce viza cesionarea.

”Ar trebui un motiv mai serios decât cel invocat – că nu se descurcă cu contabilitatea. În plus, cum aș putea vota, dacă nu știu nimic despre acest contract”, a spus consilierul Dorin Pocol de la PP-DD.

”Firma ar fi trebuit să știe de la început că este nevoie să aibă contabilitate separată”,  a spus la rândul său consilierul liberal Gabriel Pleșa care a atras totodată atenția asupra ”tonului” folosit în motivarea solicitării, făcută de Daniel Sabău.

În final, Proiectul de Hotărâre a fost respins cu 13 abțineri, 3 voturi împotrivă și un singur vot ”pentru”, căzându-se apoi de acord ca dezbaterea să fie reluată după ce vor fi aduse noi clarificări.

Vă reamintim că în solicitarea către consiliul local reprezentantul SC Grup Corint a precizat:

”Prin prezenta, Societatea Comercială Grup Corint SA, în calitate de asociat în cadrul Contractului de asociere nr. 7798/2006 și al Actului adițional la Contractul de asociere nr. 7798/2006 cu nr. 110/15.04.2011, vă roagă să aprobaţi în baza Articolului II, punctul 2.4, Cesiunea contractului de asociere de la Societatea Grup Corint SA către Societatea Comercială Corint SRL, pentru următoarele motive temeinice:

– Societatea Comercială Grup Corint SA împreună cu grupul de societăţi acţionare îşi propune să restructureze activităţile comerciale pe societăţi cu obiecte distincte de activitate, cum ar fi spre exemplu: Societatea Comercială Grup Corint SA doar pentru construcţii şi lucrări de restaurare, iar Societatea Comercială Corint SRL pentru turism şi servicii aferente.

– Cesiunea Contractului de asociere către Societatea Comercială Corint SRL, societate aflată în cadrul grupului nostru, va facilita un exerciţiu financiar explicit al fiecărui an calendaristic care să regularizeze după aprobarea bilanţului contabil, obligaţiile clare faţă de partener, respectiv Consiliul Local”.

Proiectul a fost supus pentru prima dată spre aprobare în ședința CL din data de 9 iulie a.c., însă a fost amânat, fiind cerute informații suplimentare.

Pentru ședința din 7 iulie, președintele Consiliului de Administrație  al Grup Corint SA a mai adăugat Certificatul Constatator al SC Corint SRL, eliberat de Registrul Comerțului, Certificatul de atestare fiscală, Certificatul de Înregistrare al firmei, dar și  un ”Punct de vedere” pe care îl redăm așa cum a fost întocmit:

”1. Este dreptul SC GRUP CORINT SA de a solicita CONSILIULUI LOCAL acordul pentru CESIONAREA CONTRACTULUI DE ASOCIERE.

2. Societatea comercială CORINT SRL este o societate solvabilă și anexăm documente justificative.

3. Societatea comercială GRUP CORINT SA a investit prea multe milioane de euro în investiția ce face obiectul CONTRACTULUI DE ASOCIERE pentru a ne permite să pierdem acești bani prin CESIUNEA CONTRACTULUI către o firmă nerentabilă economic.

4. Dacă nu sunteți de acord cu reorganizarea propusă de noi pentru a facilita un control ușor asupra exercițiului financiar la Ansamblul Arhitectural Hotel Medieval, atunci NU AVEȚI DECÂT SĂ PIERDEȚI TIMPUL CU CONTROLUL LA NOI, AN DE AN, CÂTE LUNI DORIȚI AȘA CUM S-A ÎNTÂMPLAT ȘI ÎN ACEST AN”, a scris Daniel Sabău.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Taxe și impozite locale 2025 în Alba Iulia | Impozitul pe mijloacele de transport: Calcul, valoare și scutiri. Proiect, în consultare publică

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Taxe și impozite locale 2025 în Alba Iulia | Impozitul pe mijloacele de transport: Calcul, valoare și scutiri. Proiect, în consultare publică Primăria municipiului Alba Iulia a anunțat în 4 noiembrie 2024 deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre nr. 406/04.11.2024 privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea