Rămâi conectat

Actualitate

Certificatul european COVID va fi operațional în România începând cu 1 iulie. Anunțul lui Andrei Baciu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Andrei Baciu, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, a anunțat în cursul zilei de joi faptul că certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operațional în țara noastră începând cu data de 1 iulie.

„Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european. Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul român va face acest lucru. Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru cele trei situaţii (vaccinat, testat sau vindecat – n.r.) începând cu data de 1 iulie”, a afirmat Baciu la Senat.

”Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, în România, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie. O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă”, a adăugat secretarul de stat din MS.

Parlamentul European a aprobat miercuri, definitiv certificatul digital al UE privind COVID, menit să faciliteze călătoriile în interiorul UE și să contribuie la relansarea economică a blocului comunitar.

Peste un milion de persoane din Uniunea Europeană au primit deja certificatul digital privind Covid, a anunțat marți comisarul european pentru justiție Didier Reynders.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea