Rămâi conectat

Actualitate

Cererea Ucrainei de aderare la UE acceptată de Parlamentul European, anunță presa ucrainiană: Președintele Zelenski, aplaudat în picioare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cererea Ucrainei de aderare la UE acceptată de Parlamentul European, anunță presa ucrainiană: Președintele Zelenski, aplaudat în picioare

Parlamentul European a acceptat cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană, a transmis marți după amiază presa din țara vecină. Potrivit Nexta, a început o procedură specială de admitere.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat, marţi, plenului Parlamentului European reunit în sesiune specială, prin intermediul unei videoconferinţe, fiind îmbrăcat în haine militare. „Nu ştiu cum să vă salut, dacă e seară sau dimineaţă, fiindcă pentru unii dintre noi azi poate fi ultima zi”, a afirmat liderul ucrainean.

Preşedintele Ucrainei a precizat că ceea ce se întâmplă în ţara lui este o tragedie şi ei luptă pentru pământul lor, libertatea şi viaţa lor. „Nimeni nu ne va dezbina, pentru că suntem ucraineni”, a adăugat el.

„Astăzi dăm valoare vieţii, să fim egali. Ucrainenii sunt absolut incredibili”, a continuat şefului statului.

„Suntem o Europă unită, dar plătim un preţ mare pentru asta”, a menţionat el.

Preşedintele ucrainean a precizat că Rusia a vizat copiii ucraineni. Atacurile de marţi s-au soldat cu moartea a 16 copii.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat luni că a semnat o cerere oficială de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Potrivit Reuters, Zelenski a cerut Uniunii Europene să permită Ucrainei să obțină imediat aderarea sub o procedură specială, deoarece se apără de invazia forțelor ruse.

La finalul mesajului președintelui Ucrainei, parlamentarii europeni s-au ridicat în picioare și l-au aplaudat.

Sursa: stirileprotv.ro ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea