Cercetări arheologice în „miezul” Cetăţii

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Ieri au debutat cercetările arheologice în perimetrul monumentelor Custozza şi Losenau, unde va fi amenajată o piaţetă în cadrul proiectului amplu de reabilitare şi punerea în valoarea a Cetăţii Alba Carolina. Primarul Mircea Hava a declarat că toate eventualele descoperiri vor fi cercetate minuţios de specialiştii Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia după care vor fi conservate cel mai probabil îngropate, dar cu semnalarea lor la nivelul pavajului ce va fi realizat. Pânâ acum în celelalte zone cercetate au fost descoperite doar fundaţii ale unor edificii romane, niciun zid de elevaţie suficient de bine conservat sau spectaculos. (A.D.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

5 Comentarii

rosca 15 august 2011 at 13:30

Daca piateta va deveni parcare, insemna ca toate zvonurile ca viitoarea primarie nu se poate deplasa pe jos de la parcarea cea mare din fata catedralei, pina la viitorul sediu al adminstratiei locale, sunt adevarate !!!!!!!!!!

Ana 15 august 2011 at 13:51

Rosca, te-.a angajat cumva Hava pentru a distruge ecologistii? Vrei si tu sa te aflii in treaba, ca „musca in fundul calului”, si nu ai nici cea mai mica ideie cum se introduce un zvon.
Apropo, nu de parcarii poarta frica Alba-Iulienii, iar cei ca tine si ca Piticul Atomic, sunt catalogati de Alba-Iulieni, ca „sariti de pe fix”! Succes in „activitate”, ca vreau sa vad si eu pe Piticul Atomic, ce se strofoaca acum si cheltuieste o gramada de bani pe articole, cum isi va numara cele cateva voturi ce sigur le va castiga, si is va pune intrebarea, daca cumva nevastasa nu a votat impotriva lui!

mama mia 15 august 2011 at 16:18

trebuia sa apara unul (in speta ANA) care sa dea cu bata in balta, sa injure si sa insulte grupuri de oameni si persoane si, evident, sa faca referire la algerile locale.
Invidivizii astia ca si „Ana” nu fac decat sa imputa atmosfera si sa transfere discutia de pe teritoriul administrativ pe cel politic. „Ana” esti un om mic, atat ca si caracter cit si ca minte

floare de colt 15 august 2011 at 16:28

Cercetarile vor dura putin, se vor sapa 2 -3 metri (care nu justificau taierea copacilor) si apoi se va preda amplasamentul primariei. LIBER PENTRU PAVELIZARE. Hava, i-ati pavelele si pleaca !!!

vigilante 15 august 2011 at 18:36

Stati linistiti. Individul care se semneaza „Ana” (o fi avand vre-o problema de identitate sexuala) e angajatul Corintului platit cu o ciorbita si cateva resturi la hotelul medieval sa arunce in derizoriu orice protest al cetatenilor impotriva distrugerii parcului Custozza sau sa iiu puna la zis pe toti forumistii care nu au apreciat „modernizarea” alias pavarea si distrugerea spatiilor verzi din municipiu de dragul unor interese de grup. Toti protestatarii la adresa defrisarii parcului Custozza au fost etichetati drept USL isti, simpatizanti ai nu stiu carui pitic, dovada ca acest individ are niste fixuri din copilarie de cand i se lecturau povesti cu pitici, scorburi si alte cele. Dupa cum se exprima cultura lui nici nu s-a ridicat mai sus de nivelul celor 7 ani de acasa si nivelul cartilor de povesti intens colorate din copilarie. Nu-l mai bagati in seama, tipul sufera de grave tulburari la mansarda. Nu albaiulenii sunt „sariti de pe fix”.

Comentariile sunt oprite