Rămâi conectat

Curier Județean

Centura Ocolitoare pe latura de Nord a Municipiului Alba Iulia: Asocierea între CJ Alba, primăria Alba Iulia și comuna Ighiu, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centura Ocolitoare pe latura de Nord a Municipiului Alba Iulia: Asocierea între CJ Alba, primăria Alba Iulia și comuna Ighiu, pe masa consilierilor locali

Proiectul de act administrativ supus aprobării consilierilor locali, în ședința din 27 iulie, vizează aprobarea încheierii unui acord de asociere între UAT-Județul Alba prin Consiliul Județean Alba, UAT-Municipiul Alba Iulia prin Consiliul local al Municipiului Alba Iulia și UAT-Comuna Ighiu prin Consiliul local al comunei Ighiu în vederea implementării proiectului „Drum de legătură în partea de nord a municipiului Alba Iulia”, faza Studiu de fezabilitate, acord de asociere prevăzut în anexă, parte integrantă a prezentei hotărâri.

Scopul acordului de asociere este asigurarea conlucrării între parteneri, stabilind responsabilitățile fiecăruia referitor la activitățile necesare pentru asigurarea elaborării documentației tehnico – economice faza Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții proiectului „Drum de legătură în partea de nord a municipiului Alba Iulia”, obiectiv de interes local și județean.

Descrierea situației actuale

Traficul ușor și greu provenit din zona Munților Apuseni (DN74 – Abrud, Zlatna) care dorește conexiunea cu DN 1/autostrada A10, a crescut semnificativ și se află pe un trend crescător, estimându-se, pentru anul 2025, o creștere cu cca 70% fața de 2015 (cf. Studiului de trafic și circulație aferente Planului de Urbanism General al Municipiului Alba Iulia – reactualizat. Anexa 3 – Statistica fluxurilor globale și distribuția participanților la trafic).

Dezvoltarea unei rute care să asigure încadrarea traficului greu în rețeaua națională, respectiv coridorul TEN-T, este o necesitate concretă. în prezent, unica rută a traficul greu penetrează municipiul Alba Iuia și creează disconfort, poluare, timpi îndelungați de deplasare și aglomerări semnificative.

Obiectivul general al proiectului este creșterea accesibilității zonelor rurale și urbane la rețeaua TEN-T de bază prin asigurarea unei legături directe între DN 74 și DN 1/E 81.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

-construirea unui drum de legătură în partea de nord a Municipiului Alba Iulia, cu o lungime totală de cca 6 km, care să asigure conexiunea directă între DN 74 și DN 1.
-conectarea microregiunii Munților Apuseni cu DN 1/autostrada A10 și crearea unui cadru favorabil valorificării potențialului turistic și economic al zonei nord-vest a județului Alba
-Fluidizarea traficului în zona de nord a municipiului Alba Iulia, prin preluarea întregului trafic ușor și greu dinspre microregiunea Munților Apuseni spre DN 1/autostrada A10.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea