// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Centrul social şi o nouă creşă, noi obiective turistice şi piaţa agroalimentară din centru, pe lista investiţiilor anunţate de Primaria Alba Iulia pentru 2017

Noul an pare a fi, pentru autorităţile Albei Iulia, unul al proiectelor de dezvoltare urbană. Viceprimarul Gabriel Pleşa anunţă investiţii majore.

Edilul a dezvăluit priorităţile anului în care tocmai am păşit. Astfel, municipalitatea va urmări îndeplinirea mai multor obiective în 2017.

„În primul rînd, vom continua şi sper să terminăm proiectul tehnic şi studiul de fezabilitate pentru Palatul Principiilor, o investiţie la care noi ţinem mult şi sperăm să obţinem şi finanţarea de 5 milioane de euro pe acel proiect redepus la Ministerul Dezvoltării”, a spuPrimaria-Alba-Iulias Gabriel Pleşa.

De asemenea, se va continua transformarea Centralei termice 10 în centrul social de care este foarte mare nevoie la Serviciul de Asistenţă Socială. În acest sens, în 2016 au fost deja alocaţi bani pentru proiectare, iar anul acesta urmează să se atribuie contractul de execuţie în urma unei licitaţii şi să se înceapă lucrările.

Pe lista de investiţii se regăseşte şi continuarea proiectului de amenajare a pieţei agro-alimentare din centru care a ajuns la 85% din execuţie. “Odată cu timpul au îngheţat şi lucrările acolo, ceea ce mai trebuie făcut acolo nici nu se poate pe o asemenea temperatură. În data de 16 ianuarie, luni, vom avea întâlnire la primărie cu constructorul şi va fi fixat un ultim termen de predare al obiectivului, care trebuia terminat în 28 martie, anul trecut. Partea deranjantă este că tot anul 2016 am funcţionat cu piaţa aceasta improvizată de lângă sediul Electrica şi vrem să finalizăm acest obiectiv, astfel ca în primăvară comercianţii şi clienţii pieţei să poată benefia de spaţiile din noua piaţă,”a mai declarat viceprimarul.

Pe lista investiţiilor noi din acest an se regăseşte construcţia unei noi creşe şi zona de agrement a oraşului. Potrivit domnului Pleşa se aşteaptă avizul pozitiv din partea Ministerului Mediului pentru defrişări, urmând ca partea de proiectare să fie cuprinsă în bugetul pe anul 2017.

Având în vedere că ne apropiem de anul centenar al Unirii, se doreşte oferirea de noi obiective turistice în afară de cele aflate deja în Cetatea Alba Carolina. Un punct de atracţie în 2018 va fi astfel Casa Memorială Camil Velican, primul primar român al oraşului Alba Iulia. Reabilitarea casei va începe în 2017, urmând să devină “un memorial al Unirii, un muzeu al Unirii”. Prea puţin cunoscută publicului, casa are o valoare extraordinară, aici desfăşurându-se toată activitatea premergătoare actului Unirii de la 1 decembrie 1918.

Tot în cadrul proiectului centenar se urmăreşte o mai bună orientare a celor care intră în oraş pentru a ajunge la obiectivele turistice, mai ales prin proiectul Smart City, dar şi prin indicatoare sau hărţi ale municipiului Alba Iulia.

Unul din proiectele mari pe care Primăria îşi doreşte să îl pornească în 2017 se referă la rezolvarea termoizolaţiei la peste 2100 de apartamente, reprezentând 30% din locuinţele rămase neizolate termic. “Este un obiectiv pe care nu l-am scăpat din vedere şi îl urmărim cu atenţie”, a spus viceprimarul Gabriel Pleşa.

Sfârşitul lunii ianuarie ar putea aduce şi o sentinţă judecătorească definitivă în ccea ce priveşte blocul “Turturica”, evacuarea peroanelor care locuiesc fără forme legale şi mutarea celorlalţi locatari în zona Talcioc, unde vor fi amenajate locuinţe sociale. După dărâmarea imobilului, se doreşte construirea, în 2 ani, a unei parcări supra-terane, care ar ajuta enorm locuitorii din zonă.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Centrul social şi o nouă creşă, noi obiective turistice şi piaţa agroalimentară din centru, pe lista investiţiilor anunţate de Primaria Alba Iulia pentru 2017

  1. Mesaj din partea preafericitului - (200 milioane salar- fara mariri) 11.01.2017 la 8:11

    Mai mireni pacatosi ce sunteti ! pai voi nu alocati si la ceva bani pe la biserica de stat??? un procent ceva …o pomana , ceva acolo ,
    (fara maruntisuri, ca ne enervam) sa aveti in vedere ca vor venii si alte randuri de alegeri si mai aveti nevoie si de voturi……
    Nu uitati si de spovedeala, si sa aduceti bani cu voi ca nu e usor sa te rogi pt iertarea pacatelor si voi degeaba va rugati ca numai noi avem „pile ” pe sus.
    Anul trecut ati dat la Episcopie , si la Filantropie cateva miliarde de Euro , acum ar trebuii sa mariti ca mai trebuie si noi sa terminam cate o vila si sa ne mai ne schimbam masinutele , ca ale voastre sunt mai „updatate”. In rest, va dorim an nou fericit cu multi bani si nu uitati sa dati bani pentru noi cei care facem slujbe si avem „pile” /”intrari” si exclusivitati in ceruri !