Rămâi conectat

Politică Administrație

Centrul ”Prietenii Mariei Beatrice” din Alba Iulia va fi finanțat, în 2016, cu 278.280 de lei de la bugetul local

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul de hotărâre privind susținerea financiară, în 2016, prin alocarea sumei de 278.280 de lei, a Centrului de recuperare în regim de zi pentru copiii cu dizabilități ”Prietenii Mariei Beatrice” din Alba Iulia a fost aprobat, marți, în ultima ședință ordinară a Consiliului local din acest an. 

Beneficiarii acestei sume sunt 30 de copii cu afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculare, temporare sau permanente, având domiciliul sau reședința în municipiul Alba Iulia.

Astfel, dacă proiectul va fi aprobat, Primăria Alba Iulia va susține financiar un număr de 30 de locuri cu 773 lei/copil/lună pentru anul 2016. Diferența până la costul total/copil/lună în sumă de 1.562 de lei va fi suportată astfel: 150 de lei – contribuția beneficiarului, iar 639 de lei contribuția Asociației non-guvernamentală Maria Beatrice, se arată în raportul de specialitate.

Parteneriatul între centru și primărie a fost semnat în 2012, iar potrivit scrisorii de intenție a Asociației Maria Beatrice necesitatea continuării este determinată de: evoluția favorabilă și rezultatele vizibile ale beneficiarilor care au frecventat centrul în această perioadă; numărul mare de solicitări, în creștere, a beneficiarilor de servicii sociale prin reprezentanții lor legali, adresate centrului în vederea acordării de servicii socio-medicale; gradul ridicat de satisfacție a beneficiarilor, rezultat în urma aplicării chestionarelor, reprezentanții legali fiind mulțumiți de calitatea serviciilor și de motorii, cognitive și comportamentale obținute de copiii beneficiari; datorită acestui centru de recuperare familiile din Alba Iulia au costuri mai mici cu privire la procesul de recuperare al copiilor cu dizabilități; creșterea calității serviciilor de recuperare având ca feedback inclusiv solicitările mari ale beneficiarilor din țară și din străinătate, care parcurg distanțe mari, sute de kilometri, pentru a face recuperare în cadrul acestui centru.

În cadrul Centrului de recuperare în regim de zi se asigură următoarele servicii:

  • evaluare inițială și reevaluarea potențialului de recuperare, stabilirea procesului terapeutic;
  • urmărirea, monitorizarea și evaluarea sistematică a evoluției copilului;
  • asistență și îngrijire;
  • consiliere psihologică pentru copii și familiile acestora;
  • activități educative;
  • socializare și petrecerea timpului liber;
  • abilitare, recuperare, reabilitare după caz.

Pachetul de servicii socio-medicale cuprinde următoarele proceduri de recuperare: kinetoterapie, hidrokinetoterapie, mecanoterapie, balance-suit, masaj terapeutic și de stimulare a deglutiției, împachetări cu parafină, psihoterapie, terapie ocupațională, ergoterapie virtuală și logopedie.

Persoanele fizice și juridice care doresc să susțină activitatea Centrului și să ajute copiii cu dizabilități o pot face prin donații și sponsorizări.

De pe site-ul www.mariabeatrice.ro, la secțiunea finanțare, pot fi descărcare formularele prin care salariații, persoanele care au realizat venituri obținute din dobânzi la fonduri de investiții, chirii, activități agricole, venituri din profesii libere inclusiv PFA, IF și II, exemple: medic, avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament în valori mobiliare, arhitect, evaluatori, executori judecătorești, lichidatori pot redirecționa 2%. Totodată, de pe pagina oficială poate fi descărcat și un contract de sponsorizare.

Pentru donații: Asociaţia Non-Guvernamentală Maria Beatrice, Alba Iulia, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 35, bl. M8, ap.17, CIF: 27786253

Cont RON: RO 81 BRDE 010 SV 2608 5780 100
Cont EUR: RO 56 BRDE 010 SV 3954 4060 100
BRD Agenţia APULUM, Alba Iulia

Contact:

0741 288 303 / 0754 859 267

[email protected]
[email protected]
[email protected]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sosia lui Klaus Iohannis candidează pentru Consiliul Local într-o comună din Alba: Asemănare perfectă cu președintele României când era tânăr

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sosia lui Klaus Iohannis candidează pentru Consiliul Local într-o comună din Alba: Asemănare perfectă cu președintele României când era tânăr Ionko Istvan-Petike este un politician din comuna Cetatea de Baltă, care urmează să candideze la Consiliul Local, din partea PNL. Asul său din mânecă, arată precum președintele României, Klaus Iohannis, când acesta era tânăr. Politicianul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea