Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române transmite șoferilor să conducă cu prudență pe timp de ploaie. RECOMANDĂRI

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Având în vedere mesajele de atentionare nowcasting cu cod galben, referitoare la averse de ploaie, grindină, descărcări electrice si intensificări ale vântului, emise de Administratia Natională de Meteorologie pentru judetele Maramures, Satu Mare, Suceava si Alba, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să manifeste prudentă sporită la volan, să mărească distanta în mers si să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

ploaie-A2În condiții de carosabil acoperit cu apă, în urma ploilor torențiale, specifice anotimpului cald, în cazul pneurilor de vară, fenomenul de acvaplanare apare mai frecvent decât în cazul celor de iarnă sau ‘all season’, dată fiind configurația acestora. De asemenea, distanța de frâna recrește, iar riscul de derapaj în curbe este ridicat. Așadar, reduceți viteza pe timpploios !

În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite si pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

Totodată, trebuie evitată oprirea/ staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare), deoarece vântul puternic îi poate rupe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea