Rămâi conectat

Curier Județean

Centrul Comunitar de Resurse Ighiu, un pas important pentru o viaţă mai bună a persoanelor defavorizate

Publicat

în

La Ighiu a fost inaugurat ieri primul Centru Comunitar de Resurse din judeţul nostru, un proiect derulat prin POSDRU, de Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate, implementat cu sprijinul Primăriei Ighiu. La eveniment au fost prezenţi primarul Traian Rusu, viceprimarul Traian Nana, dr. Maria Chirică, Marius Schiau – DGASPC Alba, Dorin Florea – şef serviciu AJPS Alba, Ioan Vlaşin – directorul Şcolii generale Ighiu, Viorel Bumbu – preşedintele Uniunii Democratice a Romilor Alba şi Gruia Bumbu – vicepreşedinte al aceleiaşi formaţiuni politice, Marcela Şerban – Instituţia Prefectului Alba, angajaţi ai Primăriei Ighiu şi locuitori din zonă. Preotul Dumitru Negrea a oficiat o slujbă de sfinţire a noului obiectiv, apoi primarul Traian Rusu şi Daniel Rădulescu, preşedintele SASTIPEN – Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate au tăiat panglica tricoloră, astfel fiind inaugurat Centrul Comunitar de Resurse din Ighiu, situat în vecinătatea primăriei. „Totul depinde de voi”, le-a spus primarul Traian Rusu romilor prezenţi la acest eveniment. Centrul îşi propune să contribuie la creşterea accesului pe piaţa muncii, în activităţi nonagricole, al persoanelor din mediul rural, mai ales al grupurilor de romi. Cu sprijinul celor 4 persoane care vor acorda servicii în cadrul centrului: dr. Maria Chirică, Marius Todoran, compartimentul dezvoltare antreprenoriat, Dorina Roi, coordonator centru, Ana Beldean, lucrător social şi Florina Haiduc, agent ocupare, cetăţenii din zonă beneficiază de servicii de formare şi orientare pe piaţa muncii, consiliere medicală şi socială, consiliere educaţională şi antreprenorială. Adresaţi-vă cu încredere celor care muncesc în cadrul centrului şi viaţa voastră se va schimba în bine”. În următoarea perioadă vor mai fi selectate, din comunitatea locală, încă 4 persoane care vor lucra la centrul din Ighiu. „Din totalul locuitorilor comunei, aproape 1.000 de persoane vor beneficia de serviciile noului centru. Proiectul se va derula în acest an şi în 2012, perioadă în care se vor încheia parteneriate cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, astfel ca persoanele defavorizate să fie sprijinite, să participe la cursuri de formare profesională, pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă sau pentru a demara o afacere”, a precizat primarul Traian Rusu. Daniel Rădulescu, preşedintele SASTIPEN – Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate a amintit că în urma unei analize a situaţiei comunităţii din Ighiu, a problemelor sociale şi medicale ale comunităţii se va porni de la punctul zero, iar apoi vor fi atinşi indicatorii proiectului, care sunt destul de ambiţioşi. Cele 9 persoane care vor activa în cadrul Centrului Comunitar de Resurse vor fi plătite exclusiv de SASTIPEN.
Adriana DURIGĂ

Publicitate

Curier Județean

VIDEO | Un urs a fost surprins la liziera pădurii de la Piatra Craivii

Publicat

în

VIDEO | Un urs a fost surprins la liziera pădurii de la Piatra Craivii

Apariția urșilor nu pare să mai mire pe nimeni. Un exemplar a fost surprins de curând la liziera pădurii de la Piatra Craivii. Acesta nu părea deloc deranjat de prezența oamenilor. Urșii încep să se apropie tot mai mult și mai des, iar o soluție înspre rezolvarea acestei probleme pare a fi departe de a fi găsită.

sursa video Facebook : A.Buciuman

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

Singurul student care a reuşit să intre cu media 10 la Automatică şi Calculatoare: „Mai am multe de învăţat“

Publicat

în

Singurul student care a reuşit să intre cu media 10 la Automatică şi Calculatoare: „Mai am multe de învăţat“

Bogdan Dumitrescu, din Târgu Jiu, este singurul candidat din România care a intrat în acest an cu media 10,00 de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Politehnicii din Bucureşti, considerată cea mai dificilă din ţară.

Acesta a obţinut media 10 la Bacalaureat, la care s-au adăugat notele perfecte obţinute la admitere, la Informatică şi Matematică. Bogdan a absolvit Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu.

„Rezultatul obţinut la Bacalaureat nu a avut un procentaj atât de mare în media de admitere, astfel că chiar şi după Bacalaureat m-am pregătit serios în cele trei săptămână rămase până la admitere, pentru că 20% cât a contat rezultatul de la Bacalaureat nu a fost un procentaj atât de mare, iar diferenţa ar fi făcut-o admiterea.

La examenul de admitere mi s-a părut că la Matematică a fost destul de uşor, dar la Informatică au fost subiecte mai interesante. Nu este doar punctul meu de vedere, ci şi altora, care au confirmat că a fost mai dificil la Informatică. Sunt fericit că am reuşit să obţin acest rezultat. Eu m-am pregătit pentru orice tip de subiecte. Mi-a dorit această medie, pentru că sunt un perfecţionist“, ne-a explicat Bogdan cum a reuşit să obţină media 10 la Admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

„Mai am multe de învăţat“

Bogdan a mai fost admis la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti, la Universitatea de Vest din Timişoara şi la Politehnica din Timişoara. El a optat să urmeze cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, pentru că vrea să înveţe mai multe despre domeniul Informaticii. „Am dorit să merg la Politehnică pentru că sunt patru ani şi consider că mai am multe de învăţat, sunt mai multe ore şi a mai multe de învăţat.

O să fie un nou început. Contează cel mai mult în continuare cum o să mă pregătesc. Evident, şi cunoştinţele dobândite în timpul liceului contează foarte mult şi constituie o bază în pregătirea mea. Am ales Informatica, pentru că dintre toate opţiunile pe asta m-am pliat cel mai bine şi asta îmi doresc să fac toată viaţa“.

„Este cea mai grea facultate din România“

Flavius Boian a fost profesorul de Informatică al lui Bogdan Dumitrescu şi, în acelaşi timp, este şi directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. Acesta a precizat că Bogdan a reuşit să progreseze foarte mult.

„Este unul dintre copiii cu care am participat la multe concursuri şi l-am implicat în toate proiectele pe care le-am avut. Este un copil care mereu a progresat, începând cu clasa a IX-a. La început nu a stat foarte bine cu încrederea, pentru că din generaţia lui erau colegi care începuseră mai demult să studieze Informatică. A fost la concursuri în care i-a depăşit pe cei mai buni dintre cei buni. A înţeles că locul lui este acolo între ei şi că nu trebuie să fie tot timpul locul I. Din punctul meu de vedere, Facultatea Automatică şi Calculatoare pe care şi-a ales-o este cea mai grea de absolvit din România. Unul dintre motive este că până acum doi ani se susţinea admitere la Fizică şi Matematică, şi nu la Informatică, însă apoi aveau de susţinut o materie nouă“, spune profesorul Boian.

sursa: adevarul.ro

Publicitate
Citește mai mult

Curier Județean

Satul SMART, soluții „lumești” pentru criza APEI: Restricționarea comunelor vecine

Publicat

în

Satul SMART, soluții „lumești” pentru criza APEI: Restricționarea comunelor vecine

„Ieri a avut loc la sediul instituției noastre o întâlnire între reprezentanții APA CTTA (dl. director Gheorghe Hațegan din partea operatorului și dl. director Ioan Lopazan din partea sucursalei Alba), conducerea Consiliului Județean Alba (dl. președinte Ion Dumitrel și dl. vicepreședinte Marius Hațegan) și reprezentanții primăriei Ciugud.

Tema întâlnirii: întreruperile tot mai dese în furnizarea apei potabile. Răspunsul lor: seceta, consumul dublu de apă, fac ca debitul în rezervoare să fie tot pe avarie.

Dupa cum bine știți ( v-am adus la cunoștintă de multe ori acest aspect), rețeaua de apă a comunei Ciugud a fost construită de primărie și dată în administrare societății de furnizare a apei . Între timp, aceștia au extins rețeaua legând de capetele rețelei noastre, comunele Berghin, Ohaba, Sântimbru( Totoi, Dumitra).

Electrica Furnizare Discount

Concluzia întâlnirii de ieri: o nouă aducțiune, care să alimenteze cele trei comune, iar comuna Ciugud să fie alimentată din rețeaua proprie. Dar această investiție trebuie să urmeze o procedură: studiu de fezabilitate , proiect tehnic licitație și în cele din urma execuția.

Ca orizont de timp, societatea de furnizarea ne-a dat anul 2022. Propunerea administrației locale, pentru rezolvarea acestei situații de criză, a fost de a restrictiona între anumite intervale orare, furnizarea apei în celelalte comune, pentru a putea reface stocul din rezervor, ca toate străzile din comuna sa aibă apa. Astăzi am sunat, dar răspunsul este același de tre săptămâni: nu reușim sa stocăm apa în rezervor.

Până la rezolvarea acestei probleme extrem de neplăcute, facem un APEL către toți locuitorii sa nu mai folosească apa de la rețea pentru irigatii.

Menționăm că: NU AM FOST ANUNȚAȚI CĂ SE INTRERUPE FURNIZAREA APEI!”, transmit reprezentanții primăriei Ciugud pe un grup din mediul de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare