Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cel mai scurt test de inteligență din lume: Doar 17% dintre oameni l-au trecut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cel mai scurt test de inteligență din lume: Doar 17% dintre oameni l-au trecut

Profesorul Frederick a avut 3.000 de participanți care au dat testul și doar 17% dintre ei au reușit să obțină note maxime, ceea ce înseamnă că peste 80% dintre repondenți nu au reușit.

Soluția întrebărilor este ușor de înțeles atunci când este explicată, dar ajungerea la răspunsul corect nu este neapărat la îndemâna oricui.

Iată întrebările din testul de inteligență pe care mulți oameni îl pică:

1. O bâtă și o minge de baseball costă în total 1,10 dolari. Bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2. Dacă este nevoie de cinci mașini și cinci minute pentru a face cinci etichete, cât timp ar lua pentru 100 de mașini să facă 100 de etichete?

3. Într-un lac, există o insulă de crini. În fiecare zi, insula își dublează dimensiunea. Dacă durează 48 de zile pentru ca insula de crini să acopere întregul lac, cât timp ar dura până când acoperă doar jumătate din lac?

Oamenii dau de obicei răspunsurile următoare, în ordinea întrebărilor de mai sus: 10 cenți, 100 de minute și 24 de zile.

Explicând de ce primul răspuns este incorect, profesorul Frederick a zis: „Oricine se gândește chiar și pentru o clipă recunoaște că diferența dintre 1 dolar și 10 cenți este de doar 90 de cenți, nu 1 dolar, așa cum prevede problema”.

Care sunt răspunsurile corecte atunci? Acestea: 5 cenți, 5 minute și 47 de zile .

Explicațiile pentru fiecare dintre răspunsuri pot fi găsite pe blogul matematicianului Presh Talwalkar, Mind your decisions.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea