Cel mai probabil, anul acesta, vom avea Paște fără slujba de Înviere. Ce transmite Biserica
Cel mai probabil, anul acesta, vom avea Paște fără slujba de Înviere. Ce transmite Biserica
Mai mult ca sigur, tradiționala Slujbă de Înviere de Pastele 2020 se va desfășura anul acesta fără enoriași, din cauza măsurilor restrictive pentru limitarea și stăpânirea pandemiei cauzate de noul coronavirus. Biserica Ortodoxă se pregătește pentru Paște, dar îi sfătuiește pe credincioși să stea acasă.
Lumina de la Ierusalim nu va mai ajunge în țara noastră, așa cum se întâmpla în alți ani, iar credincioșii pot urmări slujba, de la distanță, la televizor sau pe internet. Aceștia pot să iasă la miezul nopții în balcon ori în curte cu o lumânare aprinsă. Biserica Învierii a fost închisă pentru prima dată pe timp de pace.
”De la Ierusalim este exclus anul acesta să mai fie adusă lumina. Lumina este la fel de sfântă și atunci când e aprinsă din candela de pe un altar, din ultimul cătun”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
Citește și: MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitări de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Felicitare de Paște
În Ierusalim, străzile sunt pustii
În Orașul Sfânt, străzile sunt pustii, dar nu este exclus că patriarhul Ierusalimului să poată să oficieze slujba de Înviere. La fel însă, fară enoriași.
În cazul în care anumiți credincioși vor dori să participe la liturghie, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Romane îi roagă să stea totuși în casa.
Reglementările sunt făcute de autorități pentru siguranța tuturor, iar cei care le încalcă riscă să fie amendați.
Vasile Bănescu: ”Știm bine că nu putem ieși din casă după ora 22 fară un motiv aprobat de autorități”.
Aprindem lumina în sufletele noastre
Trăim vremuri neobișnuite, dar nu trebuie să ne lăsăm copleșiți, ci să ne mobilizăm sufletește, să ne păstram calmul și să rămânem în casă, ne transmit reprezentanții Patriarhiei Române.
Chiar daca lumina sfântă nu vine anul acesta, putem aprinde lumina, în primul rând în sufletul nostru. Și să o păstrăm acolo, alături de speranță, întotdeauna.
Sursa: StirilePROTV
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Dacia Duster, în finala competiției pentru titlul de Mașina Anului 2025 în Europa: Cu ce modele concurează
Dacia Duster, în finala competiției pentru titlul de Mașina Anului 2025 în Europa: Cu ce modele concurează Dacia Duster s-a calificat în finala competiției Mașina Anului 2025 în Europa, concurând cu alte șase modele pentru acest titlu, selectate dintr-o listă cu nu mai puțin de 42 de candidați. Citește și: Vânzările autovehiculului Dacia Spring s-au […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii