Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cei şapte parlamentari din Alba se întorc luni la Bucureşti pentru a ne reprezenta interesele în a doua sesiune din 2013

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Camera Deputaţilor şi Senatul sunt convocate luni, în a doua sesiune ordinară a Parlamentului României din anul 2013. Cinci deputaţi şi doi senatori din Alba vor reveni la Bucureşti pentru a lupta în continuare pentru interesele locuitorilor din Alba, pentru a vota şi pentru a face propuneri legislative, pentru pune întrebări sau a face interpelări, dar şi pentru a solicita explicaţii asupra politicii Guvernului în probleme importante ale activităţi interne sau externe.

Teodor Atanasiu (USL – PNL). Senator în Parlamentul României după ce a câştigat mandatul cu peste 44.000 voturi având majoritate în colegiul 1, Apuseni – Alba Iulia – Cugir. Preşedintele PNL Alba a fost şi ministru al Apărării Naţionale, iar surse din PNL îl vedeau cu şanse la Ministerul Transporturilor care a fost ocupat de Ramona Mănescu.

Alexandru Pereş (ARD – PDL). Este parlamentar din anul 1996 şi a câştigat şi mandatul 2012 – 2016 reprezentând Colegiul 2, Sebeş – Blaj – Aiud – Ocna Mureş.

Călin Potor (USL – PNL), deputatul din colegiul 1 – Alba Iulia, este medic specialist şi a fost din anul 2000 până în 2005 viceprimar al municipiului Alba Iulia. Deputatul a trecut din PDL în PNL în anul 2010 când a devenit mai vocal în Parlament, dar a pierdut alegerile pentru primăria municipiului Alba Iulia în 2012.

Clement Negruţ (ARD – PDL), deputat în colegiul 2, Sebeş – Blaj, la fel ca şi mandatul precedent. Un susţinător al partidului democrat liberal a avut un moment de „rătăcire” în 2011 când a devenit independent pentru o scurtă perioadă. Acesta a mai fost consilier judeţean şi subprefect de Alba.

Dan Coriolan Simedru (USL – PNL) reprezintă colegiul 3, Cugir – Zlatna. Fostul prefect de Alba a mai fost deputat în perioada 1997 – 2004 şi vicepreşedinte al CJ în 2004 – 2008.

Ioan Dîrzu (USL – PSD). Pentru prima dată deputat, a fost ales în colegiul 5, Apuseni – Teiuş. Acesta deţine funcţia de preşedinte PSD Alba fiind de profesie medic veterinar.

Cornel Comşa este cel mai tânăr deputat din judeţ, fiind şi preşedintele PPDD Alba. A fost ales în colegiul Aiud – Ocna Mureş, fiind pentru prima data parlamentar.

Preşedintele Senatului convoacă Biroul permanent luni, ora 14.00, iar grupurile parlamentare se vor întruni la ora 15.00.

Senatorii se vor întruni în plen de la ora 16.00, la sediul din Palatul Parlamentului.

De asemenea, Camera Deputaţilor este convocată în a doua sesiune ordinară a anului 2013 în ziua de luni, la ora 14.00. Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor va avea loc luni, începând cu ora 13.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea