Rămâi conectat

Sport

Cei mai prolifici fotbaliști din Alba în Liga 1: ex-uniriștii Dâlbea și D. Tătar (Hermannstadt) | Opt jucători din județ prezenți pe prima scenă, în prima parte a stagiunii

Dan HENEGAR

Publicat

în

S-a tras cortina peste Liga 1, din actuala stagiune derulându-se 21 de etape, sezonul fotbalistic urmând să se reia în februarie 2019. În ceea ce privește fotbalul din Alba, acesta a avut 8 reprezentați pe prima scenă, un număr relativ redus raportat la sezoanele anterioare, când în prim-plan erau nume precum N. Stanciu, Mincă sau Gh. Grozav.

Revenind la ediția în curs, puține realizări în dreptul jucătorilor din județ, cei mai prolifici fiind, atât ca număr de jocuri cât și ca goluri înscrise, Daniel Tătar și Răzvan Dâlbea – echipierii nou promovatei Hermannstadt. Gruparea sibiană, clasată pe poziția a șaptea, s-a bazat pe cei doi ex-uniriști, piese de bază angrenajul trupei din județul vecin, ce a început sezonul cu Alexandru Pelici, antrenor înlocuit pe banca tehnică cu Vasile Miriuță. Astfel aiudeanul Răzvan Dâlbea (37 de ani) este căpitanul echipei sibiene și a înscris de două ori în cele 19 partide.

Și blăjeanul Daniel Tătar (31 de ani) a disputat tot 19 partide și a marcat trei goluri în stagiunea în curs. O reușită și-a trecut în cont Răzvan Trif (21 de ani), jucător originar din Jidvei, acesta punctând pentru Gaz Metan Mediaș, cealaltă echipă din județul Sibiu, clasată pe locul al 8-lea, pentru care a susținut 15 întâlniri.

*Șase goluri “albaneze”…

Un alt fotbalist ce a evoluat în mod constant a fost Bogdan Bucurică (stabilit în Alba Iulia prin căsătorie). Apărătorul lateral stânga în vârstă de 32 de ani a bifat 15 prezențe în tricoul ultimei clasate FC Voluntari. Relativ acceptabil s-a prezentat Nicolae Carnat, legitimat la o altă nou-promovată, Dunărea Călărași, situată pe poziția a 12-a a ierarhiei. Debutantul din Mihalț în vârstă de 20 de ani, format de Unirea Alba Iulia, a ajuns în România din Anglia, de la Wolverhampton și a strâns 9 partide în acest sezon. Statistica noastră trece la nivelul “albanezilor” ce au jucat extrem de puțin. Gicu Grozav (28 de ani) și aventura sa de o lună la Dinamo este un capitol aparte în care a evoluat în trei partide, iubirea “alb-roșie” rupându-se după acel episod din Cupa României, cu AFK Csikszereda.

Mijlocașul abrudean Ovidiu Bic (24 de ani) se bucură de ultima treaptă a podiumului, cu CSU Craiova, echipă la care s-a transferat la începutul anului, însă în această toamnă a strâns numai două minute pe gazon (într-un singur meci). Portarul albaiulian Dinu Moldovan (28 de ani) a fost legitimat la FC Voluntari în acest sezon, după o îndelungă perioadă petrecută în Spania, însă revenirea în România nu s-a dovedit prolifică pentru goalkeeperul din Cetatea Marii Uniri: zero meciuri în Liga 1, o singură apariție pentru FC Voluntari, în Cupa României, fiind șanse majore ca în pauza competițională să se încheie colaborarea.

În primăvară, din acest punct de vedere e posibil ca în Liga 1 să apară actualul jucător al divizionarei terțe Unirea Alba Iulia, juniorul Răzvan Ivan, aflat la o semnătură de Concordia Chiajna. În consecință, slabă recoltă în Liga 1 pentru fotbalul din Alba…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Victorie uriașă pentru România la JO 2024: Jaqueline Cristian a învins-o pe Caroline Garcia la turneul olimpic de tenis

Bera Larisa

Publicat

în

Victorie uriașă pentru România la JO 2024: Jaqueline Cristian a învins-o pe Caroline Garcia la turneul olimpic de tenis Jaqueline Cristian a reușit o victorie remarcabilă în turneul de tenis de la Jocurile Olimpice, în fața a 7.000 de spectatori, învingând-o pe favorita gazdelor, Caroline Garcia. Citește și: Ceremonie SPECTACULOASĂ în deschiderea Jocurilor Olimpice de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea