Ceas, pentru Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, din partea Rotary Club Alba Iulia

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Ceas, pentru Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, din partea Rotary Club Alba Iulia! Ceasul este foarte precis, se vede atât ziua cât și noaptea, iar la ora 12 cântă „Pe-al nostru steag e scris unire”.

Sâmbătă, Muzeul Național a Unirii a primit ceas nou din partea Rotary Club Alba Iulia. Albaiulienii, și nu numai, se vor bucura acum de un ceas nou, dar care arată întocmai ca în pozele de dinainte de 1918.

Ceasul este foarte precis pentru că este reglat prin satelit. Se vede și noapte, iar la ora 12.00 se pot auzi primele acorduri din „Pe-al nostru steag e scris unire”, unul din cântecele care s-au cântat la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia.

”Ceasul apare în pozele de dinainte de 1918, dar și în cele din perioada interbelică. Diferența este că cei doi grifoni care înconjurau ceasul au dispărut după 1918.

Ceasul a dispărut probabil în 1948 când mai multe clădiri din cetate au suferit <corecții>”, a spus pentru ziarulunirea.ro Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Toate acţiunile desfăşurate în acest an de Rotary Club Alba Iulia au loc sub egida Anul Centenarului Marii Uniri.

 

Facebook