Cea mai nouă ”operă” arhitecturală din Piața Cetății desființată de un cunoscut arhitect belgian: ”Este cea mai oribilă clădire din Alba Iulia”
Chiar dacă, la începutul lunii septembrie, Muzeul ”Principia” a fost admirat și lăudat de o mulțime de restauratori, arhitecți, istorici, arheologi, specialiști și experți de renume la nivel național în domeniul restaurării și conservării arheologice, invitați de primărie la un simpozion, un feedback total negativ a fost transmis de un cunoscut arhitect belgian, Leo Van Broeck, după ce a vizitat recent municipiul Alba Iulia și Cetatea Alba Carolina.
Acesta nu a ezitat să-și prezinte părerea în mod public, pe pagina sa de Facebook, în privința celei mai noi realizări arhitecturale, plătită de primărie cu peste 16 milioane de lei: ”Cea mai oribilă clădire din Alba Iulia. Distruge piațeta, distruge imaginea ruinelor dinăuntru și este cel mai bun exemplu de arhitectură pretențioasă și nepotrivită”.
Păcat că această opinie, din partea unui specialist premiat și la el acasă, și în alte țări și chiar la noi, unde a obținut Medalia Preşedintelui Uniunii Arhitecţilor din România pentru un proiect, vine mult prea târziu pentru a ”repara” Piața Cetății.
Dar poate, cine știe, va fi luată în seamă de autorități data viitoare, și nu se vor mai repezi să accepte cu atâta ușurință vreun alt proiect năstrușnic, elaborat de arhitectul autohton.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Alba Iulia la revoluția și cumpăna lui `89. Un curaj inconștient și nebun spre libertate: „Cartelele ne dădeau dreptul să nu murim”
FOTO | Alba Iulia la revoluția și cumpăna lui `89. Un curaj inconștient și nebun spre libertate: „Cartelele ne dădeau dreptul să nu murim” Nicu Murgășanu, marcant actant al revoluției de la Alba Iulia, în decembrie 1989, așteaptă și astăzi, la 35 de ani distanță, fără de „certificat de revoluționar”, efectul real al lui „Ceaușescu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun