Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cea mai nouă ”operă” arhitecturală din Piața Cetății desființată de un cunoscut arhitect belgian: ”Este cea mai oribilă clădire din Alba Iulia”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

principiaChiar dacă, la începutul lunii septembrie, Muzeul ”Principia” a fost admirat și lăudat de o mulțime de restauratori, arhitecți, istorici, arheologi, specialiști și experți de renume la nivel național în domeniul restaurării și conservării arheologice, invitați de primărie la un simpozion, un feedback total negativ a fost transmis de un cunoscut arhitect belgian, Leo Van Broeck, după ce a vizitat recent municipiul Alba Iulia și Cetatea Alba Carolina.

Acesta nu a ezitat să-și prezinte părerea în mod public, pe pagina sa de Facebook, în privința celei mai noi realizări arhitecturale, plătită de primărie cu peste 16 milioane de lei: ”Cea mai oribilă clădire din Alba Iulia. Distruge piațeta, distruge imaginea ruinelor dinăuntru și este cel mai bun exemplu de arhitectură pretențioasă și nepotrivită”.

Păcat că această opinie, din partea unui specialist premiat și la el acasă, și în alte țări și chiar la noi, unde a obținut Medalia Preşedintelui Uniunii Arhitecţilor din România pentru un proiect, vine mult prea târziu pentru a ”repara” Piața Cetății.

Dar poate, cine știe, va fi luată în seamă de autorități data viitoare, și nu se vor mai repezi să accepte cu atâta ușurință vreun alt proiect năstrușnic, elaborat de arhitectul autohton.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea