Cea de-a XX-a ediție a Conferinței ”Dialogul Culturilor – între Tradiție și Modernitate”, la Universitatea din Alba Iulia

Joi, 7 iunie 2018, are loc cea de-a XX-a ediție a Conferinței științifice cu participare internațională DIALOGUL CULTURILOR – ÎNTRE TRADIȚIE ȘI MODERNITATE, organizată în cadrul Departamentului de Filologie (Facultatea de Istorie și Filologie), prin Centrul de Cercetări Filologice și Dialog Multicultural. Conferința este organizată în parteneriat cu Consiliul Județean Alba.

Deschiderea festivă va avea loc joi, 7 iunie, la ora 9.30, în Sala Senatului UAB.

În acest an, evenimentul este dedicat Centenarului Marii Uniri. Axe tematice propuse: Personalităţile culturale ale Marii Uniri oglindite în literatura română şi europeană; Raporturi, conexiuni, interferenţe culturale în spaţiul european, în sincronie şi diacronie; Studii culturale; Discurs, limbaj, comunicare; Traductologie şi interpretariat; Didactica disciplinelor filologice: perspective moderne în învăţământul preuniversitar şi universitar.

Participă cadre universitare, cercetători și doctoranzi de la majoritatea universităților din România și din câteva instituții europene: din Franța, Polonia, Suedia, Spania, Rep. Macedonia.

În cadrul Conferinței, vineri, 8 iunie, la ora 10.00, în Sala Senatului, va avea loc festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa filologului NICOLAE MAREȘ, ambasador, traducător și scriitor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...